ΗΠΑ: Συγκρότημα αφαίρεσε τον όρο Dixie από το όνομα του λόγω της σύνδεσης του με τον Νότο

ΗΠΑ: Συγκρότημα αφαίρεσε τον όρο Dixie από το όνομα του λόγω της σύνδεσης του με τον Νότο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε… σκέτο The Chicks άλλαξε το όνομα του το αμερικάνικο κάντρι συγκρότημα Dixie Chicks, «πετώντας» τον όρο Dixie, ο οποίος είναι συνώνυμος με τη Συνομοσπονδία, δηλαδή της νότιες δουλοκτητικές πολιτείες κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Τριάντα και πλέον χρόνια μετά την ίδρυση του, το συγκρότημα αποφάσισε να αλλάξει το όνομα του, για να πάρει θέση στο όλο κλίμα διαμαρτυρίας που πυροδότησε η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

Μάλιστα, παράλληλα με την αλλαγή του ονόματος, το γυναικείο τρίο από το Τέξας κυκλοφόρησε και το τραγούδι διαμαρτυρίας "March March", στο βίντεοκλιπ του οποίου παρουσιάζονται εικόνες από τις διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες εβδομάδες.

Το συγκρότημα ακολούθησε τα χνάρια του αμερικάνικου ποπ συγκροτήματος Lady Antebellum, που επίσης άλλαξε το όνομα του νωρίτερα αυτό τον μήνα, καθώς ο όρος Antebellum συνδέεται και αυτός με την περίοδο της δουλείας στον Αμερικανικό Νότο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή