Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις νεκροί, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, είναι ο απολογισμός επίθεσης με μαχαίρι στην Γλασκώβη την Παρασκευή, ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί σοβαρά, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC.

Tο περιστατικό που εκτυλίχθηκε σε ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, περίπου στις 13.15 τοπική ώρα (15.15 ώρα Ελλάδας).

Η αστυνομία της Σκωτίας ανέφερε, σε ανάρτησή της στο Twitter, ότι το συμβάν δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό χτύπημα.

«Το περιστατικό στη Γουέστ Τζόρτζ Στριτ δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό. Η έρευνα συνεχίζεται», τονίζεται στην ανάρτηση.

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης-1

Σύμφωνα με την αστυνομία, έξι άτομα, μεταξύ αυτών και ο αστυνομικός, μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο. Οι αρχές δεν έχουν αποσαφηνίσει το κίνητρο της επίθεσης.

Η αστυνομία της Σκωτίας διαβεβαίωσε, επίσης, πως «δεν αναζητείται κανένα άλλο πρόσωπο σε σχέση με το περιστατικό».

«Βρισκόμουν στο δωμάτιό μου και άκουσα ουρλιαχτά από κάτω. Ανησύχησα και πήγα να ελέγξω τι συνέβαινε. Όταν άνοιξα την πόρτα του ασανσέρ, ήταν γεμάτο αίματα», ανέφερε ένας αυτόπτης μάρτυρας, επίσης στο BBC.

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης-2

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η οργάνωση Positive action in housing, που ειδικεύεται στη στέγαση των μεταναστών, επιβεβαιώνει ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα ξενοδοχείο υποδοχής προσφύγων.

Επίθεση με μαχαίρι στη Γλασκώβη – Τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης-3

To σημερινό περιστατικό έρχεται λίγες μόλις μετά από άλλη επίθεση με μαχαίρι σε πάρκο στην πόλη Ρέντινγκ της νότιας Αγγλίας, όπου τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι «λυπάται βαθιά» για το περιστατικό, ενώ σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, έκανε λόγο για φριχτές αναφορές από το κέντρο της Γλασκώβης.

«Οι σκέψεις μου είναι με όλους τους εμπλεκόμενους. Ενημερώνομαι καθώς η κατάσταση γίνεται πιο ξεκάθαρη. Βοηθήστε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να κάνουν τη δουλειά τους μένοντας μακριά από την περιοχή – και μην κοινοποιήσετε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες» σημείωσε. 

Πηγές: BBC, Reuters, AFP, Sky News, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή