ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ πέταξε ο Μπορέλ (βίντεο – φωτογραφίες)

Πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ πέταξε ο Μπορέλ (βίντεο – φωτογραφίες)

Η Κύπρος έχει ένα ρόλο κλειδί για την εφαρμογή της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ στην περιοχή, διατηρώντας το διεθνές δίκαιο αναφέρει o Κύπριος υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε ανάρτησή του στο Twitter με φωτογραφία από την πτήση με ελικόπτερο πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τον Υπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ και Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ πέταξε ο Μπορέλ (βίντεο – φωτογραφίες)-1

«Πετώντας με τον Ζοζέπ Μπορέλ για να παρατηρήσουμε την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ. Ευχαριστούμε Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο κ. Μπορέλ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη και με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Χριστοδουλίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Πρόεδρο και τον υπουργό Εξωτερικών, συζητήθηκαν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και η στάση που θα τηρήσει η Ε.Ε. Ανοικτό βεβαίως παραμένει, αν η Ε.Ε πέραν των αυστηρών μηνυμάτων και δηλώσεων θα προχωρήσει και με πράξεις και ιδιαίτερα μέσω των κυρώσεων. Αυτό αναμένεται να διαπιστωθεί στη συνέχεια, καθώς ο Ζοζέπ Μπορέλ επισκέπτεται την Άγκυρα, μετά τη Λευκωσία.