Βρετανία: Η συμμαχία υπό τον ΠΟΥ χρειάζεται 31,3 δισ. δολάρια κατά της COVID-19

Βρετανία: Η συμμαχία υπό τον ΠΟΥ χρειάζεται 31,3 δισ. δολάρια κατά της COVID-19

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συμμαχία υπό τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με στόχο την αντιμετώπιση του κορωνοϊού χρειάζεται 31,3 δισ. δολάρια τους επόμενους 12 μήνες για αναπτύξει και να κυκλοφορήσει τεστ, θεραπείες και εμβόλια, όπως ανακοίνωσε σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε, έως σήμερα έχουν προσφερθεί 3,4 δισ. δολάρια, αφήνοντας ένα χρηματοδοτικό κενό 27,9 δισ. δολαρίων, εκ των οποίων τα 13,7 δισ. δολάρια «είναι επειγόντως απαραίτητα».

Η πρωτοβουλία του ΠΟΥ έχει στόχο να αυξήσει τη διανομή 500 εκατ. τεστ και 245 εκατ. θεραπευτικών αγωγών σε χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως τα μέσα του 2021, ανέφερε σε ανακοίνωση.

Παράλληλα, σκοπεύει να αυξήσει τη διανομή 2 δισ. δόσεων εμβολίων, συμπεριλαμβανομένου 1 δισ. που θα αγοραστεί από χώρες με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, έως τα τέλη του 2021.

Ο ΠΟΥ εργάζεται με μια μεγάλη συμμαχία οργανισμών ανάπτυξης, χρηματοδότησης και διανομής εμβολίων, στο πλαίσιο της εκστρατείας που ονομάζει ACT-Accelerator Hub, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή