Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσεϊ με φόντο τα αυξημένα κρούσματα στις ΗΠΑ

Ο Τραμπ ακύρωσε το ταξίδι του στο Νιου Τζέρσεϊ με φόντο τα αυξημένα κρούσματα στις ΗΠΑ

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αναχώρησή του για το Νιου Τζέρσεϊ -όπου επρόκειτο να περάσει το Σαββατοκύριακο- ακύρωσε την τελευταία στιγμή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με φόντο την αυξανόμενη ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ.

Λίγες ώρες πριν από την αναχώρησή του με το Air Force One από τη στρατιωτική βάση Άντριου, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε, χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις, ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν θα μεταβεί στο Νιου Τζέρσεϊ.

Ο Τζαν Ντίρι, εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας, ανέφερε απλά ότι η απόφαση που ελήφθη δεν έχει «καμία σχέση» με τις συστάσεις για καραντίνα που απηύθυνε ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσεϊ προς κάθε πρόσωπο, το οποίο ταξίδεψε σε κάποια αμερικανική πολιτεία, όπου τα στοιχεία για την Covid-19 καταγράφουν ανοδική πορεία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επισκεφθεί την Τρίτη την Αριζόνα, μία από τις πολιτείες όπου οι δείκτες βρίσκονται στο «κόκκινο».

Οι κυβερνήτες των πολιτειών του Νιου Τζέρσεϊ, της Νέας Υόρκης και του Κονέτικατ, Φιλ Μέρφι, Άντριου Κουόμο και Νεντ Λάμοντ, ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα θέτουν σε καραντίνα 14 ημερών τους πολίτες που επισκέφθηκαν κάποια πολιτεία όπου τα ποσοστά μόλυνσης έχουν αυξητική τάση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή