Μια βραδιά επεισοδίων στο Νότινγκ Χιλ

Μια βραδιά επεισοδίων στο Νότινγκ Χιλ

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νέα επεισόδια ξέσπασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου, καθώς η βρετανική αστυνομία επιχειρούσε να διαλύσει υπαίθριο πάρτι. Οι συναθροίσεις μεγάλου αριθμού ατόμων εξακολουθούν να απαγορεύονται στη Βρετανία, ενώ οι παμπ και τα κλαμπ θα παραμείνουν κλειστά ώς τις 4 Ιουλίου για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

«Υπάρχει μεγάλη συσσωρευμένη οργή λόγω εγκλεισμού» δήλωσε στο BBC ο εντεταλμένος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον κορωνοϊό, Ντέιβιντ Ναμπάρο. «Το μόνο μου ερώτημα είναι αν το βρετανικό κοινό έχει συναίσθηση του πόσο διαρκής είναι ο κίνδυνος». Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, σε συνδυασμό με τους περιορισμούς στα αεροπορικά ταξίδια έχουν οδηγήσει τους Βρετανούς να ξεχυθούν στις παραλίες της χώρας, αγνοώντας κάθε μέτρο κοινωνικής αποστασιοποίησης. Ο Ναμπάρο δήλωσε ότι αυτό που τον ανησυχεί περισσότερο δεν είναι οι εικόνες στις παραλίες καθεαυτές, αλλά ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, προκειμένου να μεταφερθεί εκεί τόσος κόσμος, καθώς και σε πέριξ κλειστούς χώρους, όπως τουαλέτες κ.τ.λ. Μια ιδέα της «εισβολής» που υπέστησαν κάποιες βρετανικές παραλίες δίνει η ανακοίνωση του δήμου του Μπόρνμουθ ότι το πρωί της Πέμπτης, τα συνεργεία του δήμου περισυνέλεξαν από την παραλία 33 τόνους απορριμμάτων. Σε καβγά που ξέσπασε στην ίδια παραλία την Πέμπτη δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι τρία άτομα, ενώ σε αντίστοιχο περιστατικό σε παραλία του Κεντ μαχαιρώθηκαν δύο άτομα. Το βράδυ του Σαββάτου, σε υπαίθριο πάρτι στο Μάντσεστερ έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ατόμων. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, μόνο στη βρετανική πρωτεύουσα, ο αριθμός των αστυνομικών που έχουν τραυματισθεί στη διάρκεια επιχειρήσεων εναντίον συναθροίσεων, διαδηλώσεων και υπαίθριων πάρτι υπερβαίνει τους 140.

Σε μια άλλη εξέλιξη, άνδρας, τα στοιχεία του οποίου δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, μαχαίρωσε χθες έξι άτομα σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Γλασκώβης στο οποίο κατοικούν κυρίως πρόσφυγες. Ο δράστης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά, ενώ ώς χθες το απόγευμα οι Αρχές δεν είχαν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση του περιστατικού, ανακοινώνοντας μόνο ότι τρεις από τους έξι τραυματίες ήταν μεταξύ 17 και 20 ετών και ένας συγκαταλεγόταν στους αστυνομικούς που επενέβησαν στο περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή