Αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ

Αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε πολλές Πολιτείες των ΗΠΑ

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με μία πανεθνική αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε Πολιτείες που γλύτωσαν την μανία της αρχικής επιδημίας ή προχώρησαν νωρίς στην άρση των περιοριστικών μέτρων, βρίσκονται οι ΗΠΑ. 

Μια αύξηση ρεκόρ μολύνσεων καταγράφηκε αυτή την εβδομάδα σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως το Τέξας – όπου ο κυβερνήτηςΓκρεγκ 'Αμποτ διέταξε το κλείσιμο όλων των μπαρ και περιόρισε τη λειτουργία των εστιατορίων – την Αλαμπάμα, την Αριζόνα, την Καλιφόρνια, την Φλόριντα, το Αϊντάχο, το Μισισιπή, το Μιζούρι, τη Νεβάδα, την Οκλαχόμα, τη Νότια Καρολίνα και το Ουαϊόμινγκ.

Τουλάχιστον 40.870 νέα κρούσματα κορωνοϊού κατεγράφησαν χθες στις ΗΠΑ– ο υψηλότερος, ημερήσιος απολογισμός αφότου η πανδημία του κορωνοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα – ενώ το  σύνολο των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί έφθασε τα 2,45 εκατομύρια. 

Την ίδια ώρα, πολλές πολιτείες ανακοίνωσαν πως κάνουν βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία άρσης των μέτρων περιορισμού.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι –  ο διευθυντής του αμερικανικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών – προειδοποίησε ότι η ταχεία αύξηση του ρυθμού των μολύνσεων στο νότιο τμήμα των ΗΠΑ αποτελεί «σοβαρό πρόβλημα» και απηύθυνε έκκληση ιδίως στους νέους σχετικά με την ατομική ευθύνη τους, υπογραμμίζοντας πως ζουν σε μια «διασυνδεδεμένη» κοινωνία: «Εάν μολυνθείτε, θα μολύνετε κάποιον άλλο, που θα μολύνει με τη σειρά κάποιον άλλο».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της χώρας, Μάικ Πενς, προσπάθησε να μεταδώσει μια νότα αισιοδοξίας σχετικά με την πανδημία, επισημαίνοντας πως σε  σε 16 πολιτείες καταγράφεται αύξηση στις μολύνσεις αλλά σε 34 πολιτείες φαίνεται πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σταθεροποιείτα. 

«Ενδεχομένως υπάρχει μια τάση μεταξύ των Αμερικανών πολιτών να πιστεύουν ότι επιστρέψαμε στο σημείο που βρισκόμασταν πριν από δύο μήνες κι ότι διανύουμε μια εποχή μεγάλων απωλειών και δυσκολιών του αμερικανικού λαού. Η πραγματικότητα είναι ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλύτερη θέση», τόνισε ο Πενς.

«Η αλήθεια είναι ότι επιβραδύναμε τη διασπορά. Επιπεδοποιήσαμε την καμπύλη», σημείωσε.

Επίσης, υπερασπίστηκε τη διεξαγωγή προεκλογικών συγκεντρώσεων από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στο όνομα της «ελευθερίας της έκφρασης».

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή