Φάουτσι: «Συνταγή καταστροφής» η μη τήρηση των συστάσεων

Φάουτσι: «Συνταγή καταστροφής» η μη τήρηση των συστάσεων

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη μη τήρηση των οδηγιών για τη δημόσια υγεία -αποστάσεις και χρήση μασκών- απέδωσε σε μεγάλο βαθμό την αύξηση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ ο επικεφαλής επιδημιολόγος της αμερικανικής κυβέρνησης Άντονι Φάουτσι.

«Είναι μια συνταγή καταστροφής», σημείωσε ο κ. Φάουτσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό δίκτυο CNN και η οποία προβλήθηκε τη Δευτέρα.

Όπως πρόσθεσε, «τώρα, βρισκόμαστε ενώπιον των συνεπειών της διασποράς στην κοινότητα, που είναι ακόμα πιο δύσκολο να περιοριστεί σε σύγκριση με ένα γνωστό χώρο, όπως μια φυλακή ή έναν οίκο ευγηρίας ή μια μονάδα επεξεργασίας κρεάτων».

Ο κ. Φάουτσι δήλωσε πάντως αισιόδοξος ότι ένα εμβόλιο θα μπορούσε να είναι διαθέσιμο έως το τέλος του έτους, ωστόσο -όπως είπε- δεν είναι σαφές πόσο αποτελεσματικό θα είναι, προσθέτοντας πως κανένα εμβόλιο δεν θα είναι 100% αποτελεσματικό.

Η ημερήσια αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει κυρίως καταγραφεί στις νότιες και δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που δεν ακολούθησαν τις συστάσεις των υγειονομικών αρχών να περιμένουν προκειμένου να μειωθεί σταθερά ο αριθμός των κρουσμάτων για ένα διάστημα δύο εβδομάδων προτού ανοίξουν τις οικονομίες τους.

Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ και περισσότεροι από 125.000 έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το Reuters.

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς συνέστησε την Κυριακή στους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκες, ενώ και ο ίδιος φόρεσε μία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Τέξας.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή