Boeing 737 MAΧ: Ξανά στον αέρα για δοκιμαστικές πτήσεις

Boeing 737 MAΧ: Ξανά στον αέρα για δοκιμαστικές πτήσεις

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική αεροπορική βιομηχανία Boeing Co άρχισε χθες, Δευτέρα, σειρά πτητικών δοκιμών για το επανασχεδιασμένο αεροσκάφος 737 MAX, με ειδικούς να κάθονται στα χειριστήρια του αεροσκάφους.

Οι πτητικές αυτές δοκιμές καθυστέρησαν χρονικά, ενώ η Boeing ελπίζει ότι θα πάρει την πιστοποίηση πλοϊμότητας του αεροσκάφους και θα αποκαταστήσει τη φήμη της, μετά τα δύο τραγικά αεροπορικά δυστυχήματα, τις αλλαγές στη διοίκησή της, αλλά και την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών του τύπου.

Οι πιλότοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) και της Boeing προσγειώθηκαν περίπου στις 14:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στο διεθνές αεροδρόμιο King County International Airport το οποίο είναι γνωστό και ως «Boeing Field», έπειτα από μία δοκιμαστική πτήση που πραγματοποίησαν στο ανατολικό τμήμα της Πολιτείας της Ουάσιγκτον.

Η πτήση ήταν διάρκειας περίπου τριών ωρών και έγιναν δοκιμές συμπεριφοράς του αεροσκάφους σε υψηλές ταχύτητες, αλλά και ελιγμούς διαφόρων επιπέδων.

Norwegian Air: Ακύρωση παραγγελίας

Την ίδια ώρα, η αεροπορική εταιρία Norwegian Air ακύρωσε παραγγελίες για την αγορά 97 αεροσκαφών Boeing (92 αεροσκάφη 737 ΜΑΧ και πέντε 787 Dreamliner).

«Η Norwegian επιπρόσθετα διεκδικεί νομικά την επιστροφή των πληρωμών που έκανε πριν από την παράδοση των αεροσκαφών, αλλά και αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστη από την καθήλωση στο έδαφος των αεροσκαφών 737 ΜΑΧ, αλλά και τα προβλήματα με τους κινητήρες των 787», σύμφωνα με την αεροπορική εταιρία.

Πηγή; ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή