Αμφίρροπη επαναληπτική αναμέτρηση στην Πολωνία

Αμφίρροπη επαναληπτική αναμέτρηση στην Πολωνία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δραματικό δεύτερο γύρο οδηγούνται οι προεδρικές εκλογές στην Πολωνία, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος Αντρέι Ντούντα, στενός σύμμαχος του Συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS), απέτυχε την Κυριακή να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο. Στις 12 Ιουλίου ο Ντούντα θα αντιμετωπίσει τον κεντρώο δήμαρχο της Βαρσοβίας Ράφαλ Τρζασκόβσκι, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μικρότερη από δύο ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κυριακής.

«Απευθύνω τα λόγια μου σε όλους όσοι θέλουν αλλαγή», είπε χθες ο Τρζασκόβσκι απευθυνόμενους σε υποστηρικτές του στην πόλη Πλοκ. «Χωρίς αυτούς, θα υπάρξουν αρκετά ακόμη χρόνια στην εξουσία ενός μονοπωλίου που δεν είναι ειλικρινές και το οποίο δεν γίνεται να το κάνουμε να λογοδοτήσει, διότι επιτίθεται σε ανεξάρτητους θεσμικούς οργανισμούς», είπε ο Τρζασκόβσκι, ο οποίος έλαβε 30,34% στον πρώτο γύρο. Ο Ντούντα, ο οποίος έλαβε 43,67%, δήλωσε χθες ότι θα προστατεύσει τις συντηρητικές κοινωνικές αξίες αν επανεκλεγεί. «Θέλουμε να γίνεται σεβαστή η οικογένεια στην Πολωνία, θέλουμε οι παραδοσιακές αξίες να αποτελούν ισχυρή ραχοκοκαλιά στην οποία θα στηρίζεται η πολωνική κοινωνία», είπε ο Ντούντα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο. Η επανεκλογή Ντούντα είναι κρίσιμης σημασίας για το PiS, το οποίο κατηγορεί η Ε.Ε. ότι υπονομεύει το κράτος δικαίου στην Πολωνία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή