Πακέτο 5 δισ. λιρών για τη βρετανική οικονομία

Πακέτο 5 δισ. λιρών για τη βρετανική οικονομία

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο ανάκαμψης της βρετανικής οικονομίας μέσω της οικοδομικής δραστηριότητας ανακοίνωσε την Τρίτη ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, υποσχόμενος τη γρήγορη επένδυση 5 δισ. στερλινών (5,46 δισεκ. ευρώ) σε υποδομές.

Με τις λέξεις «χτίζουμε, χτίζουμε, χτίζουμε» για να βγει η Βρετανία από την κρίση του κορωνοϊού, ο κ. Τζόνσον παρουσίασε νέους πολεοδομικούς κανονισμούς που θα μειώσουν τη γραφειοκρατία και θα αυξήσουν τον αριθμό των κατοικιών, ενώ θα επιτρέπουν και την ευκολότερη αλλαγή χρήσης εμπορικών ακινήτων.

Μεγάλο κομμάτι των κρατικών επενδύσεων στις υποδομές θα κατευθυνθεί στη βόρεια και κεντρική Αγγλία, όπου πολλοί ψηφοφόροι που παραδοσιακά στήριζαν το Εργατικό Κόμμα, σημερινή αντιπολίτευση, στις τελευταίες εκλογές πέρυσι υπερψήφισαν τους Συντηρητικούς.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε ακόμη 1,5 δισ. στερλίνες για την ανέγερση και συντήρηση νοσοκομειακών μονάδων, και τη βελτίωση των μονάδων ατυχημάτων και εντατικής θεραπείας.

Αλλες επενδύσεις θα αφορούν σε ανέγερση σχολείων, οδικά έργα, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις όπως αναδασώσεις, αλλά και ανάπλαση των αστικών κέντρων στην περιφέρεια της χώρας.

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε επίσης ότι η Βρετανία θα πρέπει να στοχεύσει στην παραγωγή του πρώτου αεροπλάνου για μεγάλες πτήσεις που θα έχει μηδενικές εκπομπές καυσίμων.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή