Αιθιοπία: Ταραχές με οκτώ νεκρούς μετά τη δολοφονία δημοφιλούς τραγουδιστή

Αιθιοπία: Ταραχές με οκτώ νεκρούς μετά τη δολοφονία δημοφιλούς τραγουδιστή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 80 τραυματίστηκαν σε ταραχές που ξέσπασαν σήμερα στην πόλη Αντάμα της Αιθιοπίας, τις οποίες πυροδότησε η δολοφονία ενός δημοφιλούς τραγουδιστή, γνωστού για τα πολιτικά του τραγούδια, το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον ιατρικό διευθυντή του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Αντάμα, έξι άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή καθ’ οδόν για το νοσοκομείο και άλλοι δύο ξεψύχησαν στην εντατική όπου είχαν μεταφερθεί. Από τους περίπου 80 τραυματίες, οι περισσότεροι είχαν πυροβοληθεί, όμως ορισμένοι είχαν χτυπηθεί από πέτρες ή είχαν δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι.

Τα τραγούδια του Χατσαλού Χουντέσα αφορούν κατά βάση τα δικαιώματα της εθνοτικής ομάδας Ορόμο και έγιναν ύμνοι κατά τη διάρκεια ενός κύματος διαδηλώσεων που οδήγησε στην πτώση του προηγούμενου Αιθίοπα πρωθυπουργού το 2018.

Ο 34χρονος δέχθηκε επίθεση το βράδυ της Δευτέρας ενώ οδηγούσε, με τη δολοφονία του να ερευνάται από την αστυνομία. Παρότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο ποιος βρίσκεται πίσω από το έγκλημα.

Η Αντάμα απέχει περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Αντίς Αμπέμπα, στα περίχωρα της οποία έλαβε χώρα η δολοφονία του δημοφιλούς τραγουδιστή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή