«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα το 60% όλων των κρουσμάτων

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Στη διάρκεια του τελευταίου μήνα το 60% όλων των κρουσμάτων

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου κρούει ο επικεφαλής αρμόδιος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για αυτή τη γεωγραφική περιοχή. Παρότι η κατάσταση μοιάζει να σταθεροποιείται σε αρκετές από αυτές τις χώρες, ο κίνδυνος για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων είναι υπαρκτός, αναφέρει χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος του ΠΟΥ, τονίζοντας ότι ο νέος ιός έχει «κατακλύσει» την περιοχή.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, δήλωσε ότι οι χώρες που δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να χρησιμοποιήσουν όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς για την καταπολέμηση του νέου κορωνοϊού, θα δυσκολευτούν αρκετά για να τον νικήσουν ολοκληρωτικά. «Ορισμένες χώρες ακολούθησαν μία αποσπασματική προσέγγιση. Αυτές οι χώρες έχουν μπροστά τους έναν μακρύ και δύσκολο δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του ΠΟΥ, μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στη Γένοβα.

Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μολύνονται καθημερινά από τον νέο κορωνοϊό παγκοσμίως υπερβαίνει τους 160.000 εδώ και μία εβδομάδα.

«Εδώ και μία εβδομάδα, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπερνά τις 160.000 την ημέρα. Το 60% όλων των κρουσμάτων Covid-19, που έχουν καταμετρηθεί έως σήμερα, έχει καταγραφεί κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα», είπε.

«Ένα από τα διδάγματα της πανδημίας είναι ότι όποια κι αν είναι η κατάσταση μιας χώρας, μπορεί να αντιστραφεί. Δεν είναι ποτέ πολύ αργά», υπογράμμισε.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ συμπλήρωσε μάλιστα ότι η Ιταλία και η Ισπανία, αν και αντιμετώπισαν μια «αποθαρρυντική κατάσταση», όταν βρίσκονταν στο επίκεντρο της πανδημίας τον Μάρτιο, κατάφεραν να περιορίσουν την επιδημία χάρη σε έναν «συνδυασμό ηγεσίας, σεμνότητας, ενεργούς συμμετοχής κάθε μέλους της κοινωνίας και εφαρμογής μιας καθολικής προσέγγισης».

Περισσότεροι από 10,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό από τη στιγμή που ο ιός έκανε την εμφάνιση του στην πόλη Γουχάν της Κίνας, ενώ σε περισσότερους από μισό εκατομμύριο ανέρχονται πλέον οι νεκροί.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας ενημέρωσης, ο Μάικ Ράιαν, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ, δήλωσε ότι ο οργανισμός σκοπεύει να στείλει δύο ειδικούς στην Κίνα, οι οποίοι θα βοηθήσουν την εκεί αποστολή του ΠΟΥ στις έρευνες για την ακριβή προέλευση του νέου κορωνοϊού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή