Καλιφόρνια: Μπαρ και εστιατόρια κλείνουν για τρεις εβδομάδες στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας

Καλιφόρνια: Μπαρ και εστιατόρια κλείνουν για τρεις εβδομάδες στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτρα για την αντιμετώπιση της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού υιοθετεί η Καλιφόρνια, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται.

Οι δραστηριότητες στους εσωτερικούς χώρους των εστιατορίων θα απαγορευτούν, ενώ οι κινηματογραφικές αίθουσες και άλλες εγκαταστάσεις θα μείνουν κλειστές στο μεγαλύτερο μέρος της πολιτείας για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Γκέιβιν Νιούσομ.

Όλα τα μπαρ και οι μπυραρίες, είτε σε εσωτερικό χώρο είτε σε εξωτερικό, πρέπει επίσης να κλείσουν σε 19 κομητείες όπου κατοικεί το 70% του πληθυσμού, δήλωσε ο κ. Νιούσομ.

Το τελευταίο 24ωρο, 110 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Καλιφόρνια, δήλωσε ο κυβερνήτης.

Η διαταγή αφορά μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως οι κομητείες του Λος Άντζελες και του Όραντζ, καθώς και το Σακραμέντο.

Τραμπ: Θα φορούσα μάσκα εάν βρισκόμουν σε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει αποφύγει να τον δουν δημοσίως να φοράει μάσκα προστασίας, είπε την Τετάρτη ότι θα το έκανε εάν βρισκόταν σε χώρο όπου θα ήταν σε στενή επαφή με άλλους ανθρώπους, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

«Είμαι υπέρ της μάσκας. Αν βρισκόμουν σε στενή επαφή με ανθρώπους ασφαλώς και θα την φορούσα», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Business Network.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός – Δημοσκόπηση: «Χτυπάει κόκκινο» το άγχος των Αμερικανών καθώς αυξάνονται τα κρούσματα

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, REUTERS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή