Τουρκία: Δυσαρέσκεια για τον τουριστικό αποκλεισμό

Τουρκία: Δυσαρέσκεια για τον τουριστικό αποκλεισμό

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Οι Αρχές της Τουρκίας εξέφρασαν χθες την απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι η Τουρκία περιλαμβάνεται, μαζί με τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και τη Ρωσία στον κατάλογο των χωρών, οι οποίες αποκλείονται από τουριστικές επισκέψεις.

Η σημαντικότερη ευρωπαϊκή τουριστική αγορά για την Τουρκία, η αγορά της Γερμανίας, είναι κλειστή μετά την ανακοίνωση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ότι οι Γερμανοί τουρίστες που επιστρέφουν από την Τουρκία θα μένουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων, ενώ σε περίπτωση ασθένειας, ούτε τα ταξιδιωτικά πρακτορεία ούτε η γερμανική κυβέρνηση θα μεριμνήσουν για την επιστροφή τους στη Γερμανία.

O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέπτεται σήμερα το Βερολίνο, συνοδευόμενος από τον υπουργό Τουρισμού Μεχμέτ Ερσόι, προκειμένου να συζητήσουν γύρω από τα ζητήματα αυτά με τη γερμανική κυβέρνηση.

Στην Τουρκία έχουν καταγραφεί σχεδόν 200.000 κρούσματα κορωνοϊού, ενώ χθες εντοπίστηκαν 1.293 νέα κρούσματα και καταγράφηκαν 16 νέοι θάνατοι, με συνολικό αριθμό νεκρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις 5.131. Ωστόσο, η γερμανική εφημερίδα Zeit σημείωσε ότι οι γερμανικές αρχές δεν εμπιστεύονται τα στατιστικά στοιχεία της Τουρκίας. Το άρθρο επικαλείται έρευνα σύμφωνα με την οποία ακόμη και προ κορωνοϊού, ποσοστό 80% των Γερμανών απέρριπταν τις διακοπές στην Τουρκία «για πολιτικούς λόγους». «Η Τουρκία θα αποκτήσει πάλι Γερμανούς τουρίστες όταν ξαναγίνει δημοκρατία» υποστηρίζει το άρθρο.

Την ίδια στιγμή, ρεπορτάζ της Deutsche Welle στην Αττάλεια, περιγράφει την απελπισία των τοπικών παραγόντων του τουρισμού. «Οι Τούρκοι τουρίστες έρχονται αλλά δεν φέρνουν τόσα έσοδα όσα φέρνουν οι ξένοι» λένε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή