ΚΟΣΜΟΣ

Μιανμάρ: Εκατόμβη νεκρών από κατολίσθηση σε ορυχείο (φωτογραφίες)

mianmar-ekatomvi-nekron-apo-katolisthisi-se-orycheio-fotografies-2386046

Τραγωδία στη βόρεια Μιανμάρ μετά από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη εξαιτίας των των καταρρακτωδών βροχών, στο καντόνι Χπάκαντ, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα.

Τα πτώματα τουλάχιστον 113 εργατών ανασύρθηκαν από τη λάσπη ενώ οι έρευνες για επιζώντες ανεστάλησαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή. 

mianmar-ekatomvi-nekron-apo-katolisthisi-se-orycheio-fotografies0

«Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές» διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει συνολικά 113 πτώματα», πρόσθεσε ενώ υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος. 

mianmar-ekatomvi-nekron-apo-katolisthisi-se-orycheio-fotografies2

Κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες που εργάζονται σε ορυχεία νεφρίτη χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονται στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας τους, ιδιαίτερα την περίοδο των μουσώνων.

Η ευημερούσα, αλλά ελλιπώς εποπτευόμενη βιομηχανία ορυχείων, απασχολεί πολλούς μη δηλωμένους εργάτες, και ευθύνεται για απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την μκο Watchdog Global Witness.

Τα ανοιχτά ορυχεία νεφρίτη του Χπάκαντ έχουν δώσει την όψη σεληνιακού τοπίου στην περιοχή αυτή.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Χπάκαντ και τα θύματα είναι συχνά μέλη μη προνομιούχων εθνικών μειονοτήτων, τα οποία επιχειρούν σχεδόν παράνομα σε πρώην ορυχεία που έχουν εγκαταλειφθεί.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ