Μιανμάρ: Εκατόμβη νεκρών από κατολίσθηση σε ορυχείο (φωτογραφίες)

Μιανμάρ: Εκατόμβη νεκρών από κατολίσθηση σε ορυχείο (φωτογραφίες)

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τραγωδία στη βόρεια Μιανμάρ μετά από κατολίσθηση σε ορυχείο νεφρίτη εξαιτίας των των καταρρακτωδών βροχών, στο καντόνι Χπάκαντ, κοντά στην μεθόριο με την Κίνα.

Τα πτώματα τουλάχιστον 113 εργατών ανασύρθηκαν από τη λάσπη ενώ οι έρευνες για επιζώντες ανεστάλησαν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή. 

Μιανμάρ: Εκατόμβη νεκρών από κατολίσθηση σε ορυχείο (φωτογραφίες)-1

«Οι εργάτες του ορυχείου παρασύρθηκαν από ένα κύμα λάσπης που προκλήθηκε από τις σημαντικές νεροποντές» διευκρίνισε η πυροσβεστική υπηρεσία στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

«Μέχρι στιγμής έχουμε βρει συνολικά 113 πτώματα», πρόσθεσε ενώ υπάρχουν βάσιμοι φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι πολύ μεγαλύτερος. 

Μιανμάρ: Εκατόμβη νεκρών από κατολίσθηση σε ορυχείο (φωτογραφίες)-2

Κάθε χρόνο δεκάδες εργάτες που εργάζονται σε ορυχεία νεφρίτη χάνουν τη ζωή τους σε δυστυχήματα που οφείλονται στις επισφαλείς συνθήκες εργασίας τους, ιδιαίτερα την περίοδο των μουσώνων.

Η ευημερούσα, αλλά ελλιπώς εποπτευόμενη βιομηχανία ορυχείων, απασχολεί πολλούς μη δηλωμένους εργάτες, και ευθύνεται για απώλεια δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την μκο Watchdog Global Witness.

Τα ανοιχτά ορυχεία νεφρίτη του Χπάκαντ έχουν δώσει την όψη σεληνιακού τοπίου στην περιοχή αυτή.

Οι κατολισθήσεις είναι συχνές στο Χπάκαντ και τα θύματα είναι συχνά μέλη μη προνομιούχων εθνικών μειονοτήτων, τα οποία επιχειρούν σχεδόν παράνομα σε πρώην ορυχεία που έχουν εγκαταλειφθεί.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή