Τσαβούσογλου: Η Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό με τα πλοία στη Μεσόγειο

Τσαβούσογλου: Η Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό με τα πλοία στη Μεσόγειο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στη σφοδρή σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο δίνει η Αγκυρα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι περιμένει από το Παρίσι «να ζητήσει συγγνώμη» για το πρόσφατο περιστατικό μεταξύ πλοίων των δύο χωρών, το οποίο είχε προκαλέσει και οξεία γαλλοτουρκική αντιπαράθεση στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι το Παρίσι είχε καταγγείλει τότε πως γαλλική φρεγάτα που επιδίωκε να προσδιορίσει την ταυτότητα ενός φορτηγού πλοίου ύποπτου για μεταφορά όπλων προς τη Λιβύη, αποτέλεσε αντικείμενο μιας «εξαιρετικά επιθετικής ενέργειας» εκ μέρους τουρκικών πλοίων.

Μάλιστα, η Γαλλίδα υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Φλοράνς Παρλί είχε θέσει το συμβάν κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ενώ είχε εξαγγελθεί έρευνα για τη διαλεύκανσή του.

Το ζήτημα της Λιβύης έχει ανεβάσει στα ύψη τους τόνους μεταξύ Γαλλίας και Τουρκίας, με τις δύο πλευρές να συγκρούονται το τελευταίο διάστημα συνεχώς και σε επίπεδο κορυφής, με εκατέρωθεν δηλώσεις από τους προέδρους Μακρόν και Ερντογάν.

με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή