ΗΠΑ: Το FBI συνέλαβε την πρώην σύντροφο του Τζέφρι Επσταϊν

ΗΠΑ: Το FBI συνέλαβε την πρώην σύντροφο του Τζέφρι Επσταϊν

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To FBI συνέλαβε την πρώην σύντροφο και συνεργάτιδα του Αμερικανού χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, Γκισλέιν Μάξγουελ, η οποία κατηγορείται από τα ανήλικα φερόμενα θύματα του επιχειρηματία για εμπλοκή στο κύκλωμα πορνείας που είχε στήσει ο τελευταίος. Η Βρετανίδα συνελήφθη στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ από πράκτορες του FBI και είναι πλέον αντιμέτωπη με κατηγορίες που σχετίζονται με τις υποθέσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης του χρηματιστή.

Η Μάξγουελ, η οποία αρνείται οποιαδήποτε γνώση ή εμπλοκή στις πράξεις του συντρόφου της, έχει κατηγορηθεί για ενεργό συμμετοχή σε αυτές, βρίσκοντας και «δελεάζοντας» τις ανήλικες κοπέλες για χάρη του Έπσταϊν, ο οποίος στη συνέχεια τις εξέδιδε σε διάφορους πλούσιους και ισχυρούς πελάτες του. Μεταξύ άλλων, η Μάξγουελ κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση και ψευδορκία. Αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου εντός της ημέρας.

Μάλιστα, υπάρχουν ήδη αρκετές αναφορές σχετικά με τη συμμετοχή της στις νοσηρές πράξεις του συντρόφου, όπως η κατηγορία ενός φερόμενου θύματος του χρηματιστή, που κατηγορεί τη Μάξγουελ, ότι την «προσέλαβε» ως μασέζ του Έπσταϊν σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Ο δισεκατομμυριούχος πέθανε στη φυλακή στις 10 Αυγούστου της περασμένης χρονιάς, καθώς περίμενε τη δίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση δεκάδων ανηλίκων κοριτσιών. Είχε συλληφθεί έναν μήνα νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, μετά τις κατηγορίες εναντίον του για κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, ο θάνατος του ήταν αυτοκτονία, καθώς βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη φυλακή της Νέας Υόρκης, όπου κρατείτο.

Χωρίς όρους προφυλάκιση ζητούν οι εισαγγελείς

Στο μεταξύ, οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης ζητούν την χωρίς όρους προφυλάκιση της συλληφθείσας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλος «κίνδυνος φυγής» της ύποπτης.

Όπως αναφέρεται σε δικαστικά έγγραφα, οι ισχυρές αποδείξεις που υπάρχουν σε βάρος της, καθώς και η βαριά ποινή κάθειρξης που θα αντιμετωπίσει εφόσον καταδικαστεί, συνιστούν ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ. Σημειώνεται επίσης ότι η Μάξγουελ είναι εύπορη, έχει εκτεταμένους διεθνείς δεσμούς, διαθέτει τρία διαβατήρια και την υπηκοότητα άλλων δύο χωρών, παράγοντες που καθιστούν τη φυγή της εξαιρετικά πιθανή.

Η Μάξγουελ θα μπορούσε να καταδικαστεί σε κάθειρξη 35 ετών αν κριθεί ένοχη. Σύμφωνα όμως με τον Μαρκ Άλενμπο, τον συνιδρυτή του Sentencing Stats και πρώην στέλεχος της Επιτροπής Ποινών των ΗΠΑ, ενδέχεται να της επιβληθεί ισόβια κάθειρξη, ακόμη και αν δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η 58χρονη κρυβόταν σε διάφορες τοποθεσίες στη Νέα Αγγλία μετά τη σύλληψη του Επστάιν, τον Ιούλιο του 2019. Τους τελευταίους μήνες φαίνεται ότι διέμενε σε ένα σπίτι στο Μπράντφορντ του Νιου Χαμσάιρ, το οποίο αγόρασε τον Δεκέμβριο με μετρητά, χρησιμοποιώντας μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης για να αποκρύψει την ταυτότητά της. Δεν έχει κανέναν άλλο δεσμό με την περιοχή αυτή του Μπράντφορντ.

Οι εισαγγελείς ζητούν επίσης να μην της επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε εύκολα να αφαιρέσει αυτήν τη συσκευή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή