Γεμίζουν τα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας Μπάιντεν

Γεμίζουν τα ταμεία της προεκλογικής εκστρατείας Μπάιντεν

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάτι δεν μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς για τον Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι λειτουργούσε ως άκρως αποδοτική μηχανή συγκέντρωσης κονδυλίων για την προεκλογική του εκστρατεία. Μέχρι τον Απρίλιο, ο Αμερικανός πρόεδρος υπερτερούσε συντριπτικά, σε αυτό το πεδίο, του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν και μπορούσε να προσβλέπει σε μια επικοινωνιακή καταιγίδα στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Τελευταία, όμως, η δυναμική νίκης του Μπάιντεν που καταγράφουν συστηματικά οι δημοσκοπήσεις έχει την αντανάκλασή της και στο πεδίο της χρηματοδότησης. Για δεύτερο συνεχή μήνα τον Ιούνιο, ο Δημοκρατικός υποψήφιος ξεπέρασε τον Τραμπ, συγκεντρώνοντας 141 εκατομμύρια δολάρια έναντι 131 του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα επιτελεία των δύο κομμάτων.

Είναι αλήθεια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ εξακολουθεί να υπερτερεί ως προς τα συνολικά ποσά που βρίσκονται στη διάθεσή του, καθώς ξεκίνησε την εκστρατεία για την επανεκλογή του από την πρώτη κιόλας χρονιά της προεδρικής του θητείας. Μέχρι τα τέλη Ιουνίου είχε διαθέσιμα γύρω στα 300 εκατομμύρια, περισσότερα από τον Μπάιντεν, το επιτελείο του οποίου δεν είχε δημοσιοποιήσει τα αντίστοιχα στοιχεία. Στα τέλη Μαΐου, τα διαθέσιμα κονδύλια της εκστρατείας Μπάιντεν ανέρχονταν σε 122 εκατομμύρια. Ωστόσο, η ψαλίδα κλείνει με γρήγορους ρυθμούς, ενώ τα μεγάλα ποσά που έχει ήδη ξοδέψει σε διαφημιστικό χρόνο ο Τραμπ δεν στάθηκαν ικανά να ανακόψουν την καθοδική του πορεία στις δημοσκοπήσεις.

Την Τετάρτη, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι Δημοκρατικοί έχουν δημιουργήσει ομάδα 600 δικηγόρων και χιλιάδων εθελοντών, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν σε κάθε Πολιτεία για να εντοπίσουν τυχόν «στρεψοδικίες» των Ρεπουμπλικανών στην εκλογική αναμέτρηση. Ο Δημοκρατικός υποψήφιος έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει φόβους για το ενδεχόμενο να επιχειρήσουν οι αντίπαλοί του αλλοίωση του αποτελέσματος. Στο μεταξύ, εφετείο της Νέας Υόρκης ήρε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε επιβάλει πρωτοβάθμιο δικαστήριο, απαγορεύοντας προσωρινά την κυκλοφορία βιβλίου της Μαίρη Τραμπ, ανιψιάς του προέδρου υπό τον εύγλωττο τίτλο: «Υπερβολικά πολλά και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου έφτιαξε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο του κόσμου». Την αγωγή για τα ασφαλιστικά μέτρα είχε υποβάλει ο Ρόμπερτ Τραμπ, αδελφός του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι η ανιψιά του είχε δεσμευθεί να μη δημοσιοποιήσει οικογενειακές υποθέσεις χωρίς ρητή άδεια. Το βιβλίο της Μαίρη Τραμπ αναμένεται να κυκλοφορήσει στους πάγκους των βιβλιοπωλείων στις 28 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή