Η CIA δεν είχε ενημερώσει τον Τραμπ για την επικήρυξη

Η CIA δεν είχε ενημερώσει τον Τραμπ για την επικήρυξη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αξιωματικός καριέρας της CIA που ενημερώνει προφορικώς τον Αμερικανό πρόεδρο αποφάσισε να μην του αναφέρει τις πληροφορίες περί επικήρυξης Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν από τη Ρωσία, διότι θεώρησε ότι αυτές δεν ήταν αρκετά αξιόπιστες, δήλωσε χθες ο Ρόμπερτ Ο’ Μπρίεν, σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη Τύπου του Ο’ Μπρίεν, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business ότι η υπόθεση είναι «απάτη» και πως «ποτέ δεν ακούσαμε για αυτήν», διότι οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δεν είχαν θεωρήσει ότι είναι αρκετά αξιόπιστη για να την αναφέρουν στον πρόεδρο των ΗΠΑ. «Πολλοί από τους ανθρώπους των μυστικών υπηρεσιών θεωρούν ότι ποτέ δεν έγινε», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος, ο Ο’ Μπρίεν και ο διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν δηλώσει πως δεν είχε ενημερωθεί για αυτές τις πληροφορίες ούτε ο Τραμπ ούτε ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς. Ωστόσο, και χθες ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν είχε περιληφθεί η πληροφορία σε κάποια από τη γραπτή ενημέρωση που δίνεται ημερησίως στον Αμερικανό πρόεδρο.

Οι New York Times έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ είχε ενημερωθεί γραπτώς για τη χρηματοδότηση από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ομάδων Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ώστε να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων τον Φεβρουάριο του 2020.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή