Νέο ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων στις ΗΠΑ

Νέο ρεκόρ αύξησης κρουσμάτων στις ΗΠΑ

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιδημία COVID-19 εξαπλώνεται με όλο και πιο ανησυχητικό ρυθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου τα νέα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε ημερήσιο επίπεδο ρεκόρ για πέμπτη φορά την τελευταία εβδομάδα, ενώ την Τετάρτη υπερέβησαν για πρώτη φορά τις 50.000. Στη Σουηδία τα νέα κρούσματα επίσης αυξάνονται με ρυθμό ρεκόρ, κατά περίπου 1.000 την ημέρα την τελευταία εβδομάδα, από περίπου 500 ημερησίως στα μέσα Μαΐου.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται για το εορταστικό Σαββατοκύριακο, ωστόσο η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που ανήλθαν σε 51.000 την Τετάρτη, ανάγκασε πολλούς λοιμωξιολόγους και αξιωματούχους να παρακαλέσουν τους συμπατριώτες τους να περιορίσουν τις εξόδους τους. Στην πολιτεία του Τέξας καταγράφηκαν 8.000 νέα κρούσματα την Τετάρτη, υπερβαίνοντας το προηγούμενο επίπεδο ρεκόρ της Τρίτης. Ανάλογη είναι η εικόνα και στην Αριζόνα με 4.700 νέα κρούσματα, κατά τι μικρότερος αριθμός από το ρεκόρ της Τρίτης, ενώ στη Φλόριντα καταγράφηκαν περισσότερες από 6.500 κρούσματα. Στη Νέα Υόρκη αναβλήθηκε η εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα, και στην Καλιφόρνια απαγορεύθηκε η εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους σε 19 κομητείες. Τουλάχιστον ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι πλέον τόσο αντίθετος στη χρήση μάσκας προσώπου, λέγοντας χθες ότι διαφωνεί με την υποχρεωτική χρήση της, προσθέτοντας όμως ότι «οι μάσκες είναι καλές». Υποστήριξε δε ότι η δημιουργία 4,8 εκατ. νέων θέσεων εργασίας τον Ιούνιο αποδεικνύει την ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας.  

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα από τις πρώτες δοκιμές του εμβολίου της Pfizer που είχαν ανακοινωθεί την Τετάρτη, καθώς παράγει υψηλό αριθμό αντισωμάτων, με αποτέλεσμα η μετοχή της εταιρείας να ενισχυθεί κατά 4,7% προχθές, ενώ χθες ενισχυόταν κατά περίπου 2%.  Αντιθέτως, η είδηση της ιστοσελίδας ειδήσεων των φαρμακοβιομηχανιών STAT, περί αναβολής της Φάσης 3 κλινικής δοκιμής τού πολλά υποσχόμενου εμβολίου της Μoderna Inc, που επρόκειτο να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα σε 30.000 εθελοντές,  προκάλεσε κατάρρευση της μετοχής της κατά 9,4%. Η εταιρεία επικαλέστηκε ως αιτία της αναβολής τη μεταβολή του σχεδιασμού της μελέτης. Τέλος, ανοίγουν από το Σάββατο στην Αγγλία παμπ, μπαρ και εστιατόρια, ωστόσο οι πελάτες θα πρέπει να δίνουν τα στοιχεία τους στις επιχειρήσεις, ώστε να εντοπίζονται πιο εύκολα εφόσον χρειαστεί. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή