Ρωσία: Αναμένουμε ισορροπημένη απόφαση για την Αγία Σοφία

Ρωσία: Αναμένουμε ισορροπημένη απόφαση για την Αγία Σοφία

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Μόσχα αναμένει η απόφαση της Τουρκίας για το καθεστώς της Αγίας Σοφίας να είναι ισορροπημένη και να λάβει υπόψη το πλαίσιο που έχει θέσει η UNESCO, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα.

«Πιστεύουμε ότι ο ναός της Αγίας Σοφίας είναι εξαιρετικά σημαντικός, από πολιτισμική και ιστορική άποψη, για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Η UNESCO έχει συμπεριλάβει την Αγία Σοφία στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πιστεύουμε ότι οποιεσδήποτε αξιώσεις σχετικά με τον χαρακτήρα του μνημείου, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης και την προσβασιμότητάς του, θα είναι συμβατές με το καθεστώς που έχει θεσπίσει και υπαγορεύει ο Οργανισμός», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα αξιωματούχος, προσθέτοντας:

«Επίσης, η Μόσχα αναμένει ότι η απόφαση της Αγκυρας θα έχει μετρημένο χαρακτήρα, λαμβάνοντας υπόψη και πως πρόκειται για ευαίσθητο ζήτημα για τους θρησκευόμενους πληθυσμούς».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Πέμπτη, το τουρκικό Συμβούλιο της Επικρατείας ανέφερε ότι θα ανακοινώσει την εισήγησή του για το ζήτημα εντός 15 ημερών, ρίχνοντας επί της ουσίας το «μπαλάκι» στον Ταγίπ Ερντογάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή