Για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ετοιμάζεται ο Τραμπ παρά την έξαρση της πανδημίας

Για μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση ετοιμάζεται ο Τραμπ παρά την έξαρση της πανδημίας

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο όρος Ράσμορ μεταβαίνει σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ για μια εκδήλωση με προεκλογικό χαρακτήρα, την ώρα που στη χώρα αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού. 

Δαβάστε σχετικά: ΗΠΑ: Νέο ρεκόρ με 53.069 νέα κρούσματα και 649 θανάτους σε 24 ώρες

 

Μία ημέρα πριν την εθνική γιορτή των ΗΠΑ, την Ημέρα Ανεξαρτησίας, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος θα μιλήσει υπό το βλέμμα τεσσάρων μακρινών προκατόχων του: του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του Τόμας Τζέφερσον, του Θίοντορ Ρούζβελτ και του Αβραάμ Λίνκολν.

Ο Τραμπ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την εκδήλωση αυτή, στην οποία αναμένονται περίπου 7.500 άνθρωποι και η οποία ελπίζει ο ίδιος να «σβήσει» το φιάσκο της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Οκλαχόμα, πριν σχεδόν 15 ημέρες. 

Διαβάστε σχετικά: Η εξήγηση Τραμπ για το «φιάσκο» στην Οκλαχόμα: Φταίνε οι διαδηλωτές και τα fake news

«Θα είναι μια εξαιρετική βραδιά, με πυροτεχνήματα που ίδια τους έχουν δει λίγοι άνθρωποι», προέβλεψε. «Θα είναι καταπληκτικό!».

«Καμία κοινωνική αποστασιοποίηση»

'Ομως, θα αναφερθεί στην άνοδο των κρουσμάτων της covid-19 στις νότιες και τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ, που «θέτει όλη τη χώρα σε κίνδυνο», όπως δήλωσε ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος Άντονι Φάουτσι; Θα φορέσει επιτέλους μάσκα για να δώσει το παράδειγμα, όπως ζητούν πολλοί κοινοβουλευτικοί ακόμη και από το δικό του κόμμα;

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου αναμένει θερμή υποδοχή στη Νότια Ντακότα, πολιτεία στην οποία κέρδισε με ποσοστό 60% στις προεδρικές εκλογές του 2016 και η Ρεπουμπλικανή κυβερνήτης Κρίστι Νόεμ δεν αναμένεται να του χαλάσει τη γιορτή.

«Έχουμε πει σε όσους ανησυχούν ότι μπορούν να μείνουν σπίτι τους», εξήγησε μιλώντας στο Fox news. «Όσοι θέλουν να βρεθούν μαζί μας, θα διανέμουμε δωρεάν μάσκες, αν αποφασίσουν να φορέσουν. Όμως δεν θα υπάρξουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή