Tέλος εποχής για την κοσμοπολίτισσα Γκίλεν Μάξγουελ

Tέλος εποχής για την κοσμοπολίτισσα Γκίλεν Μάξγουελ

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριστικό τέλος στην ελευθερία και στην ανέμελη χλιδάτη ζωή τής κοσμοπολίτισσας Βρετανίδας Γκίλεν Μάξγουελ, θυγατέρας του μεγιστάνα των ΜΜΕ, Ρόμπερτ Μάξγουελ, μπήκε την Πέμπτη στις 8.30 το πρωί. Εκείνη τη στιγμή, άνδρες του FBI, που την παρακολουθούσαν αόρατοι επί εβδομάδες, χτύπησαν την πόρτα της απαστράπτουσας έπαυλης στο Μπράντφορντ του Νιου Χάμσαϊρ, όπου η Γκίλεν κρυβόταν επί μήνες και τη συνέλαβαν.

Η Γκίλεν Μάξγουελ είχε κομβικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιδεραστικού δικτύου του αυτόχειρος παιδεραστή Τζέφρι Επσταϊν. Εκείνη ήταν που εντόπιζε τα νέα κορίτσια-θύματα, τα έπειθε να συμμορφώνονται με τις συστάσεις της, συνήθως πηγαίνοντάς τα στο σινεμά ή στα ψώνια, και τελικά τα οδηγούσε στο κρεβάτι του Επσταϊν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που απλώνεται σε 17 σελίδες, η Γκίλεν Μάξγουελ με τις ενέργειές της βοήθησε και συνέβαλε στην κακοποίηση ανηλίκων, τόσο από τον αυτόχειρα Τζέφρι Επσταϊν όσο και από μέλη του κοινωνικού του κύκλου, που περιελάμβανε την κορωνίδα της υψηλής κοινωνίας, πλούσιους και διάσημους, ακόμα και γαλαζοαίματους, όπως ο πρίγκιπας Ανδρέας της Βρετανίας. Μάλιστα, το FBI αναφέρει ότι η Βρετανίδα ήταν «παρούσα και συμμετείχε στην κακοποίηση των μικρών κοριτσιών».

Οι διώξεις που αναμένεται να ασκηθούν εναντίον της αποτελούν «εγγύηση» ότι σε περίπτωση που κριθεί ένοχη, θα καταδικαστεί ακόμα και σε 35ετή κάθειρξη. Η ίδια βέβαια έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση, αλλά δεκάδες μαρτυρίες τη διαψεύδουν. Μετά τη χθεσινή εμφάνισή της στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, η Μάξγουελ θα μεταφερθεί σε φυλακή της Νέας Υόρκης, πιθανώς την ίδια όπου έβαλε τέλος στη ζωή του ο Επσταϊν, καθώς θεωρήθηκε ύποπτη φυγής.

Η αρχή του τέλους

Την αρχή του τέλους για την Γκίλεν Μάξγουελ σηματοδότησε η αυτοκτονία του πρώην συντρόφου της, χρηματιστή Τζέφρι Επσταϊν, που κρεμάστηκε στο κελί του, στις 10 Αυγούστου της περασμένης χρονιάς. Από εκείνη την ημέρα, η Γκίλεν εξαφανίστηκε από προσώπου γης και η αλήθεια είναι ότι οι Αρχές δεν έδειξαν ιδιαίτερο ζήλο για να την εντοπίσουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του FBI, η Μάξγουελ τον τελευταίο χρόνο ζούσε σαν φυγάς, καταβάλλοντας προσπάθειες να περνά απαρατήρητη. «Μετακόμισε, τουλάχιστον, δύο φορές, άλλαζε τον αριθμό του τηλεφώνου και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου, πάντα με τον τρόμο του «χτυπήματος στην πόρτα».

Το Δεκέμβριο αγόρασε, με μετρητά, την πολυτελή έπαυλη, όπου συνελήφθη, η οποία διαθέτει τέσσερα υπνοδωμάτια και είναι χτισμένη σε έκταση 600 στρεμμάτων, στο Μπράντφορντ του Νιου Χάμσαϊρ. Διαδικτυακά μεσιτικά γραφεία αναφέρουν ότι η τιμή πώλησης του ακινήτου ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο δολάρια.  

«Κρύος ιδρώτας»

Η αναπάντεχη σύλληψη της Μάξγουελ στις ΗΠΑ προκάλεσε «κρύο ιδρώτα» στη βρετανική βασιλική οικογένεια. Η απόλυτη συνεργασία της συλληφθείσας με τις αμερικανικές αρχές  και οι όποιες αποκαλύψεις κάνει για το δίκτυο παιδεραστίας του Επσταϊν, μπορεί να φέρει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση τον πρίγκιπα Ανδρέα, τριτότοκο γιο της βασίλισσας Ελισάβετ. Αλλωστε, πριν από μερικούς μήνες ο Δούκας της Υόρκης αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα εξαιτίας της εμπλοκής του στο σκάνδαλο Επσταϊν. Ηδη προτού «ανοίξει το στόμα της» η Μάξγουελ, αυξήθηκαν οι πιέσεις προς τον γαλαζοαίματο να συνεργαστεί με το FBI, αποκαλύπτοντας τι γνωρίζει για το κύκλωμα. Η Οντρεϊ Στράους, γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης, τόνισε χθες ότι «θα υποδεχόμασταν με θέρμη τον πρίγκιπα Ανδρέα αν ερχόταν να μας μιλήσει. Οι πόρτες μας παραμένουν ανοικτές». Η συλληφθείσα, άλλωστε, φαίνεται να είναι η γυναίκα που «γνώρισε» στον πρίγκιπα τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς Τζιουφρ, με την οποία είχε ερωτική επαφή, όταν εκείνη ήταν 17 ετών, κάτι που ο πρίγκιπας Ανδρέας αρνείται κατηγορηματικά.

Χθες, ο Στίβεν Χόφενμπεργκ, καταδικασμένος απατεώνας και πρώην συνεργάτης του Επσταϊν τόνισε ότι η Μάξγουελ «μιλάει» στο FBI, γνωρίζει τα πάντα και πολλοί είναι αυτοί που χάνουν το χρώμα τους για τις μελλοντικές αποκαλύψεις της.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή