Ανοίγει για το κοινό το μουσείο του Λούβρου

Ανοίγει για το κοινό το μουσείο του Λούβρου

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Νίκη της Σαμοθράκης, την Αφροδίτη της Μήλου και βεβαίως την Τζιοκόντα θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από σήμερα οι χιλιάδες επισκέπτες του μουσείου του Λούβρου. Οι πύλες ανοίγουν με αυστηρές προϋποθέσεις. Η πρώτη δυσκολία θα είναι οι εκ των προτέρων κρατήσεις που θα γίνονται διαδικτυακά με βάση συγκεκριμένα ωράρια.

Θεωρείται παρακινδυνευμένο το να επιχειρήσει κάποιος να βγάλει επί τόπου εισιτήριο από τα ταμεία του μουσείου για την ίδια μέρα. Ακόμα και τα δωρεάν εισιτήρια για τους νέους κάτω των 26 ετών, θα γίνονται με κρατήσεις.

Με υποχρεωτική τη μάσκα, η μοναδική είσοδος για την ώρα, θα είναι από την πυραμίδα στο προαύλιο χώρο του πρώην ανακτόρου. Η πύλη των Λεόντων και το πέρασμα από την αντίστροφη πυραμίδα στο Καρουσέλ θα είναι κλειστά. Για λόγους υγιεινής τα βεστιάρια θα παραμείνουν επίσης κλειστά, ο δε οδηγός ήχου audioguide θα είναι διαθέσιμος από τις 15 Ιουλίου, πάντα με εκ των προτέρων κράτηση.

Στο εσωτερικό του μουσείου, η διαδρομή της επίσκεψης θα καθορίζεται με πινακίδες και βέλη. Στη δε γκαλερί Απόλλων με τη Μόνα Λίζα, το πρωτόκολλο γίνεται αυστηρότερο, με υποχρεωτική είσοδο και έξοδο ακόμα και χρόνο παραμονής που θα καθορίζεται ανάλογα με τον αριθμό επισκεπτών.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή