Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε λίμνη στην Κίνα, 21 νεκροί

Λεωφορείο με μαθητές έπεσε σε λίμνη στην Κίνα, 21 νεκροί

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 21 μαθητές έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοδυτική Κίνα όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπεσε σε λίμνη, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης, την πρώτη μέρα των πανεθνικών εξετάσεων για εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Το κρατικό δίκτυο CCTV μετέδωσε ότι οι μαθητές στο λεωφορείο έπεσαν σε τεχνητή λίμνη στην πόλη Ανσούν στη νοτιοδυτική επαρχία Γκουϊτζόου, ενώ πήγαιναν για να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις.

Το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua κάνει λόγο και για 15 τραυματίες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει πλημμύρες πολλά άλλα προβλήματα σε μεγάλα τμήματα της Κίνας.

Στην κεντρική πόλη Ουχάν, όπου πρωτοεμφανίστηκε η επιδημία του κορονοϊού τον Δεκέμβριο, έπεσε χθες ποσότητα-ρεκόρ βροχής ύψους 426 χιλιοστόμετρων, όπως έγραψε η εφημερίδα China Daily, με τις αρχές να χρησιμοποιούν τεράστιες αντλίες για να απομακρύνουν τα νερά από τους πλημμυρισμένους δρόμους.

Από την περασμένη Παρασκευή, 119 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται σε όλη τη χώρα, λόγω των σφοδρών καταιγίδων, με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών να εκτιμά ότι οι οικονομικές ζημίες ξεπερνούν τα 40 δισεκ. γιουάν (5,7 δισεκ. δολάρια).

Με σχεδόν 11 εκατ. μαθητές να αναμένεται να λάβουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις, η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε τους γονείς να λάβουν υπόψη τις προβλέψεις και να οργανώσουν προσεκτικά τη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία.

Οι εξετάσεις σε κάποιες περιοχές της επαρχίας Ανχούι αναβλήθηκαν καθώς σημειώθηκαν οι χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 50 ετών, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή