Λάθος εργαστηρίου προκαλεί έξαρση κορωνοϊού σε βουλγαρικούς συλλόγους

Λάθος εργαστηρίου προκαλεί έξαρση κορωνοϊού σε βουλγαρικούς συλλόγους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα Τσέρνο Μόρε να έχει 16 θετικά τεστ σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας, που αποδίδονται κατά ένα βαθμό σε σφάλμα του εργαστηρίου ελέγχου.

Ο σύλλογος της Βάρνας έχει 12 ποδοσφαιριστές που έχουν κολλήσει τον ιό συν τέσσερις αξιωματούχους του συλλόγου, όπως επιβεβαιώθηκε την Τρίτη από τις αρχές. Ολοι όσοι φέρουν τον ιό έχουν τεθεί σε καραντίνα, ανακοίνωσε η Τσέρνο Μόρε, το όνομα της οποίας σημαίνει Μαύρη Θάλασσα.

Η Τσέρνο Μόρε, στην οποία ανήκει και ο Ελληνας αμυντικός Δημήτρης Χαντάκιας, αγωνίστηκε την περασμένη Πέμπτη στη Σόφια με τη γηπεδούχο Τσάρσκο Σέλο, παίκτης της οποίας έφερε τον ιό αλλά αγωνίστηκε κανονικά, καθώς το εργαστήριο που ανέλυσε το δείγμα του είχε ανακοινώσει ότι δεν εντοπίστηκε θετικό δείγμα στην ομάδα. Τελικά μια ημέρα μετά το εργαστήριο παραδέχθηκε ότι ο ποδοσφαιριστής της Τσάρσκο Σέλο έφερε τον ιό, από τον οποίον κόλλησαν οι περισσότεροι αντίπαλοί του στον αγώνα.

Στα κρούσματα πλέον προστέθηκαν και άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές της Τσάρσκο Σέλο, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Κίριλ Ανανίεφ δήλωσε ότι θα επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού στα γήπεδα. Σημειώνεται πως οι αγώνες στη Βουλγαρία διεξάγονται με φιλάθλους στις εξέδρες.

Παρά τον περιορισμό που επιβλήθηκε σε πάνω από τους μισούς ποδοσφαιριστές της, η Τσέρνο Μόρε δήλωσε ότι θα αγωνιστεί κανονικά στον αγώνα πρωταθλήματος αργότερα την Τρίτη, χρησιμοποιώντας παίκτες από την εφηβική ομάδα.

Πηγή: Reuters, Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή