ΚΟΣΜΟΣ

Τζόνι Ντεπ και η πρώην Αμπερ Χερντ συναντήθηκαν στα δικαστήρια (βίντεο – φωτογραφίες)

Τζόνι Ντεπ και η πρώην Αμπερ Χερντ συναντήθηκαν στα δικαστήρια (βίντεο – φωτογραφίες)

Ο Χολιγουντιανός σταρ Τζόνι Ντεπ εμφανίστηκε σήμερα στο δικαστήριο του Λονδίνου για την εκδίκαση της αγωγής που έχει καταθέσει εναντίον της βρετανικής ταμπλόιντ Sun, η οποία το 2018 είχε δημοσιεύσει ότι ο διάσημος ηθοποιός κακοποιούσε σωματικά την πρώην σύζυγό του, επίσης ηθοποιό Άμπερ Χερντ, την οποία κατηγορούσε για ψεύδη και εξωσυζυγικές σχέσεις.

Στην πρώτη ημέρα της δίκης – η οποία αναμένεται να διαρκέσει τρεις εβδομάδες – παρευρέθηκε και η Χερντ, για να υποστηρίξει την εγκυρότητα του ρεπορτάζ της εφημερίδας. 

Ο Ντεπ – φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και γυαλιά – κατέθεσε στην αρχή της δίκης και η Χερντ αναμένεται επίσης να καταθέσει.

Ο 57χρονος πρωταγωνιστής των «Πειρατών της Καραϊβικής» κατέθεσε αγωγή εναντίον της εκδοτικής εταιρείας της Sun, της News Group Newspapers, και του διευθυντή της Νταν Γούτον, για δυσφήμιση σχετικά με το δημοσίευμα που υπέγραφε ο Γούτον, τον Απρίλιο του 2018, το οποίο αποκαλούσε τον Ντεπ «αυτός που χτυπάει την σύζυγό του».

Τζόνι Ντεπ και η πρώην Αμπερ Χερντ συναντήθηκαν στα δικαστήρια (βίντεο – φωτογραφίες)-1

Οι αντίδικοι

Ο δικηγόρος του Ντεπ, Ντέιβιντ Σέρμπορν ανέφερε σε μια γραπτή ανακοίνωσή του προς το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι η υπόθεση για δυσφήμιση αφορά τους ισχυρισμούς ότι κακοποίησε σοβαρά την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ, «όχι μόνο μια φορά αλλά τουλάχιστον σε 14 διαφορετικές περιπτώσεις υποστηρίζεται, προκαλώντας της σοβαρά τραύματα και ήταν τέτοια η βία ώστε η κα Χερντ να φοβάται για την ίδια της την ζωή». 

«Υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις…που σαφώς δείχνουν ότι αυτό ήταν ένα κατασκευσμένο ψέμα από την κα Χερντ και τους φίλους της», σημείωσε ο Σέρμπορν.

Ο ίδιος ο Ντεπ κατέθεσε ότι η σύζυγός του ήταν αυτή που τον κακοποιούσε και τον χτυπούσε καθ'ολη την διάρκεια του έγγαμου βίου τους, η οποία μάλιστα του είχε κόψει το δάχτυλο με ένα μπουκάλι βότκας.

Επίσης, σύμφωνα με τον Ντεπ, η Χέρντ του είχε δώσει μπουνιά στο πρόσωπο χαρακτηρίζοντας τον δειλό.
 
Ο ηθοποιός υποστήριξε πως η πρώην συζυγός του είναι ένα προβληματικό άτομο ενώ – προκειμένου να δώσει ένα σαφές παράδειγμα της ακραίας συμπεριφοράς της – ανέφερε πως είτε η ίδια είτε κάποια φίλη της αφόδευσε στο κρεβάτι τους.

Σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο η ομάδα του Ντεπ υποστήριξε επίσης ότι η Χερντ είχε ξεκινήσει μια σχέση με τον επικεφαλής της Tesla, τον Ίλον Μασκ, στις αρχές του 2015, λίγο μετά τον γάμο τους και ότι είχε συνάψει και τουλάχιστον μια εξωσυζυγική σχέση με συμπρωταγωνιστές της, εκ των οποίων κατονομάζεται ένας, ο Τζέιμς Φράνκο.

Οι συνήγοροι της Sun ανέφεραν σε γραπτή ανακοίνωσή τους κατά την έναρξη της δίκης: «Οι Εναγόμενοι θα αποδείξουν ότι η περιγραφή του κ. Ντεπ ως άνδρα που χτυπάει την σύζυγό του είναι απολύτως ακριβής και αληθινή».

Το ζευγάρι συναντήθηκε στα γυρίσματα της ταινίας του 2011 "The Rum Diary" ("Μεθυσμένο Ημερολόγιο") και παντρεύτηκε τον Φεβρουάριο του 2015. Η Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου έπειτα από 15 μήνες και λίγες ημέρες μετά εξασφάλισε περιοριστικά μέτρα εναντίον του Ντεπ. Τον έχει κατηγορήσει ότι στη διάρκεια της σχέσης τους την κακοποιούσε σωματικά, μια κατηγορία που ο ίδιος αρνείται.

Το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2017 όταν ήρθησαν τα περιοριστικά μέτρα και ο Ντεπ συμφώνησε να καταβάλει στην Χερντ επτά εκατομμύρια δολάρια.