Δημοσκόπηση: Οδικό τουρισμό επιθυμεί η πλειοψηφία των Αμερικανών

Δημοσκόπηση: Οδικό τουρισμό επιθυμεί η πλειοψηφία των Αμερικανών

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ταξιδιώτες παίρνουν και πάλι τους δρόμους και κάνουν διακοπές, μολονότι η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν δείχνει σημάδια κάμψης σε πολλές χώρες, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρεία λογισμικού Oracle Corp.

Πάνω από ένας στους δύο (ποσοστό 51%) στη Βόρεια και τη Λατινική Αμερική σχεδιάζει να κλείσει κάποιο ταξίδι εντός των επόμενων έξι μηνών. Το ποσοστό αυτό είναι μικρότερο, στο 38%, για την Ασία και την Ευρώπη. Ωστόσο, οι περισσότεροι δηλώνουν ότι θέλουν να μείνουν σε περιοχές κοντά στο σπίτι τους, προτιμούν να πάνε οδικώς στις διακοπές τους και να αποφύγουν τα διεθνή ταξίδια.

Λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των lockdown σε πολλές χώρες, με στόχο να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού, δεκάδες χιλιάδες ξενοδοχεία έχουν κλείσει και το ποσοστό πληρότητας έχει πέσει κάτω από το 20% εδώ και πολλές εβδομάδες, εξήγησε ο Άλεξ Αλτ, ο γενικός διευθυντής της Oracle Hospitality. «Ένα αναζωογονητικό στοιχείο είναι ότι οι καταναλωτές θέλουν να ταξιδέψουν», είπε στο πρακτορείο Reuters. «Έχουν την επιθυμία να βγουν στον δρόμο, να εξερευνήσουν, να αποκτήσουν εμπειρίες», πρόσθεσε.

Στις ΗΠΑ, όπου ο αγαπημένος προορισμός είναι οι παραθαλάσσιες κωμοπόλεις, η πληρότητα στα 600 ξενοδοχεία που παρακολουθεί η Oracle αυξάνεται συνεχώς εδώ και πέντε συνεχόμενες εβδομάδες και πρόσφατα έφτασε στο υψηλότερο σημείο της από τα μέσα Μαρτίου. «Θα έλεγα ότι η βιομηχανία αναμένει ότι η τάση θα συνεχιστεί και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το κλειδί θα είναι να ξαναρχίσουν τα ταξίδια για δουλειές που θα συμπληρώνουν τα ταξίδια για αναψυχή», είπε ο Αλτ.

Για να καθησυχάσουν τους πελάτες τους, 9 στα δέκα ξενοδοχεία αύξησαν ή σχεδιάζουν να αυξήσουν τη συχνότητα του καθαρίσματος και των απολυμάνσεων. Επιπλέον, 7 στα δέκα έχουν ήδη υιοθετήσει ή σκοπεύουν να αποκτήσουν σύντομα ένα «ανέπαφο» σύστημα τσεκ-ιν, παραγγελιών για φαγητό και για υπηρεσίες καθαρισμού.

Για τη δημοσκόπηση αυτή η Oracle ρώτησε 4.600 καταναλωτές και 1.800 διευθυντές ξενοδοχείων στις ΗΠΑ, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία, από τα μέσα Απριλίου μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή