Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ εναντίον Sun

Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ εναντίον Sun

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ψευδείς χαρακτήρισε χθες τους ισχυρισμούς ότι ο Αμερικανός ηθοποιός Τζόνι Ντεπ υπήρξε βίαιος με την πρώην σύντροφό του, Αμπερ Χερντ, ο δικηγόρος του. Ο δημοφιλής ηθοποιός έχει καταθέσει αγωγή στα βρετανικά δικαστήρια για συκοφαντική δυσφήμηση κατά της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας The Sun και του διευθυντή της, Νταν Γούτον, για άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2018 και εμφάνιζε τον Ντεπ να ξυλοκοπεί τη σύζυγό του, χαρακτηρίζοντάς τον «wife beater» (αυτός που δέρνει τη γυναίκα του). Ο Ντεπ, που αρνείται κατηγορηματικά ότι έχει βιαιοπραγήσει εναντίον γυναίκας, και η κ. Χερντ, προσήλθαν σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του Λονδίνου. Η πλευρά των κατηγορουμένων επιμένει ότι ο Τζόνι Ντεπ υπήρξε συστηματικά βίαιος με τις εκάστοτε συντρόφους του.

Συνοψίζοντας την αγωγή, ο δικηγόρος του Ντεπ είπε ότι το άρθρο της Sun περιείχε δυσφημιστικές εικασίες και εφευρήματα, όπως ότι ο Ντεπ ξυλοκόπησε τουλάχιστον μία φορά τη Χερντ και ότι η Τεξανή ηθοποιός και πρώην μοντέλο υπέστη βαριές σωματικές βλάβες, οι οποίες την έκαναν να φοβάται για τη ζωή της. «Η θέση του ενάγοντος είναι ξεκάθαρη: οι ισχυρισμοί της κ. Χερντ είναι ολοσδιόλου ψευδείς. Ο ενάγων δεν ήταν βίαιος με την κ. Χερντ. Αυτή ήταν βίαιη μαζί του», είπε ο δικηγόρος του Ντεπ.

Ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ εναντίον Sun-1

H Αμερικανίδα ηθοποιός Αμπερ Χερντ, με μαντίλι γύρω από το πρόσωπο, στο δικαστήριο του Λονδίνου.

Ο όμιλος της Sun, NGN, ιδιοκτησίας του Αυστραλοαμερικανού μεγιστάνα Ρούπερτ Μέρντοχ, είχε δημοσιεύσει το επίμαχο άρθρο τον Απρίλιο του 2018, βασισμένο σε ισχυρισμούς της Χερντ από την περίοδο του γάμου του ζευγαριού το 2015-2017. Πέρα από τον Τζόνι Ντεπ, ο οποίος αναμένεται να καταθέσει εντός των προσεχών ημερών ως μάρτυρες έχουν κληθεί οι πρώην σύντροφοι του Ντεπ, Βανεσά Παραντί και Γουινόνα Ράιντερ. Οι δύο ηθοποιοί πρόκειται να καταθέσουν μέσω βιντεοκλήσης.

Τον περασμένο μήνα, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής διαδικασίας, ο δικαστής Νίκολ αποφάσισε ότι ο Ντεπ είχε παραβιάσει διαταγή της έδρας για κοινοποίηση μηνυμάτων sms μεταξύ του ιδίου και της Χερντ, στα οποία ο αγαπημένος πρωταγωνιστής της κινηματογραφικής σειράς «Πειρατές της Καραϊβικής» εμφανίζεται να αναζητεί εναγωνίως ναρκωτικά στην Αυστραλία, όπου ζούσε το ζευγάρι το 2015. Η Sun υποστηρίζει ότι τα μηνύματα αυτά αποδεικνύουν ότι ο 57χρονος σήμερα Ντεπ, ενώ βρισκόταν σε κατάσταση στέρησης από τα ναρκωτικά, ξυλοκόπησε τη Χερντ. Εάν καταδικασθεί, η εφημερίδα The Sun απειλείται με βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή