Μ. Πομπέο: Να παραταθεί το εμπάργκο όπλων στο Ιράν

Μ. Πομπέο: Να παραταθεί το εμπάργκο όπλων στο Ιράν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να παρατείνει το εμπάργκο όπλων στο Ιράν για να αποτρέψει μια περαιτέρω σύγκρουση στην περιοχή» δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομέπο , σε συνέντευξη που παραχώρησε.

Ο επικεφαλής του Στέι Νιπάρτμεντ υπενθύμισε ότι τον περασμένο μήνα οι αμερικανικές δυνάμεις και οι «εταίροι» τους κατέσχεσαν σκάφος που μετέφερε οπλισμό στους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

«Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν θα μπορούσε να πιστέψει ότι το Ιράν θα χρησιμοποιήσει τυχόν όπλα που θα παραλάβει για ειρηνικούς σκοπούς» τόνισε.

Να σημειωθεί ότι το εμπάργκο στις μεταφορές όπλων από και προς το Ιράν λήγει τον Οκτώβριο 2020.

Αναφορικά με την Κίνα, ο Μάικ Πομπέο επεσήμανε ότι οι ενέργειές της ήταν «απίστευτα επιθετικές» στην πρόσφατη αντιπαράθεσή της με την Ινδία για μια διαφιλονικούμενη περιοχή των μεταξύ τους συνόρων. «Οι Ινδοί έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να απαντήσουν στην απίστευτα επιθετική δράση των Κινέζων στην Κοιλάδα Γκαλουάν, τον περασμένο μήνα» σχολίασε.

Τέλος,  ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας επαίνεσε τους κολοσσούς του διαδικτύου Google, Facebook και Twitter, διότι αρνήθηκαν να παραδώσουν δεδομένα των χρηστών τους στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ και προέτρεψε και άλλες εταιρείες να κάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Επικεφαλής FBI: Γιατί η Κίνα αποτελεί τη «μεγαλύτερη απειλή» για τις ΗΠΑ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή