Θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη ακολουθεί ο Μπολσονάρο

Θεραπεία με υδροξυχλωροκίνη ακολουθεί ο Μπολσονάρο

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μήνυμα πως τα «πάει πολύ καλά» έστειλε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρο, μία μέρα αφότου έγινε γνωστό πως βρέθηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.

Ο ίδιος απέδωσε τα ήπια συμπτώματά που παρουσιάζει στην υδροξυχλωροκίνη, η αποτελεσματικότητα της οποίας στην αντιμετώπιση της Covid-19 δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

«Σε εκείνους που κραυγάζουν κατά της υδροξυχλωροκίνης αλλά δεν παρουσιάζουν εναλλακτικές λύσεις, λυπάμαι που θα τους πω ότι τα πάω πολύ καλά αφού το χρησιμοποιώ και, Θεού θέλοντος, θα ζήσω πολύ περισσότερο», έγραψε ο Μπολσονάρο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η Βραζιλία με τα 1,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους 66.000 θανάτους από τον νέο κορωνοϊό είναι η δεύτερη στον κόσμο χώρα, μετά τις ΗΠΑ, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία. Η διαχείριση της κρίσης από τον Μπολσονάρο έχει επικριθεί από τους ειδικούς, επειδή πολέμησε τις προσπάθειες των πολιτειακών και δημοτικών αρχών να επιβάλουν την τήρηση αποστάσεων, με το σκεπτικό ότι οι οικονομικές επιπτώσεις θα ήταν χειρότερες από την ίδια την ασθένεια. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή