Ανάληψη ευθυνών από τον Μπόρις Τζόνσον

Ανάληψη ευθυνών από τον Μπόρις Τζόνσον

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πλήρη ευθύνη για τον τραγικό απολογισμό της πανδημίας στους βρετανικούς οίκους ευγηρίας ανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρόκειται να ζητήσει συγγνώμη από τους νοσηλευτές επειδή σε δήλωσή του, τη Δευτέρα, ανέφερε ότι κάποια γηροκομεία δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τα ορθά υγειονομικά πρωτόκολλα στα πρώτα στάδια της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά, χθες, αναγνώρισε ότι τα ποσοστά θνησιμότητας στους οίκους ευγηρίας έχουν μειωθεί χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των νοσηλευτών.

Σε μία άλλη εξέλιξη, ο νέος Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό δίκτυο BFM TV, ότι σε περίπτωση νέας έξαρσης της πανδημίας στη χώρα, θα επιβληθούν εκ νέου εστιασμένα περιοριστικά μέτρα τοπικού  χαρακτήρα. «Δεν θα αντέχαμε οικονομικά και κοινωνικά μια απόλυτη και γενικευμένη καραντίνα όπως αυτή που ζήσαμε» δήλωσε, τονίζοντας ότι η Γαλλία θα πρέπει να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα.

Την ίδια στιγμή, για τους δύσκολους επόμενους μήνες προετοιμάζονται τα γερμανόφωνα κράτη της Ευρώπης. Οι υπουργοί Υγείας Αυστρίας, Γερμανίας, Ελβετίας, Λίχτενσταϊν και Λουξεμβούργου, σε τηλεδιάσκεψη, συμφώνησαν ότι η έγκαιρη και προσεκτική προετοιμασία για την επόμενη περίοδο γρίπης, όχι μόνο COVID-19 είναι σημαντική για την αποφυγή υπερφόρτωσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. «Ολοι θέλουμε να προετοιμαστούμε εντατικά για την πρόκληση του κορωνοϊού το φθινόπωρο – επεκτείνοντας τα διαγνωστικά τεστ, με ταχύτερη διαχείριση των προσώπων επαφής και αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για τους κινδύνους», τόνισε σε σημερινές δηλώσεις του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσχομπερ, οικοδεσπότης της τηλεδιάσκεψης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή