Επαφές Ελλάδας – Βελγίου για την ταξιδιωτική λίστα: Εντός ωρών η τελική ανακοίνωση

Επαφές Ελλάδας – Βελγίου για την ταξιδιωτική λίστα: Εντός ωρών η τελική ανακοίνωση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα στην Πέμπτη θα ανακοινώσει η βελγική κυβέρνηση τον κατάλογο των χωρών από τις οποίες ταξιδιώτες θα υπόκεινται σε έλεγχο για κορωνοϊό και καραντίνα φθάνοντας στο Βέλγιο, καθώς και όσες εξαιρούνται, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος στις Βρυξέλλες, ενώ επίκειται νέα επικοινωνία Βελγίου και Ελλάδας για το θέμα.

Η βελγική εφημερίδα Le Soir δημοσίευσε λίστα με «κόκκινες», «πορτοκαλί» και «πράσινες» χώρες για το Βέλγιο, με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά τους, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα με ακόμη έξι χώρες (Kύπρο, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία). Αυτό θα σήμαινε ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο προτείνεται να υποβάλλονται σε τεστ και να μπαίνουν σε καραντίνα.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της βελγικής κυβέρνησης για τη μάχη κατά του κορωνοϊού συνέστησε υπομονή, μιλώντας στην κρατική ραδιοτηλεόραση RTBF: «Μην κοιτάτε την τρίχρωμη σήμανση στην επιλογή ‘διακοπές’ του υπουργείου Εξωτερικών. Εχει ακόμη πληροφορίες που έχουν σχέση με την παλιά σήμανση των χρωμάτων, η οποία έχει αλλάξει εντελώς,» ανέφερε την Τετάρτη το βράδυ ο Υβ Βαν Λατέμ.

Ζήτησε μάλιστα «για τις επόμενες 24 με 36 ώρες οι πολίτες να μη συμβουλεύονται» τη συγκεκριμένη λίστα, η οποία θα ανανεωθεί.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, σχετικά με το γεγονός ότι η Ελλάδα συμπεριλαμβανόταν στην «πορτοκαλί» λίστα, την Τετάρτη υπήρξε επικοινωνία των ελληνικών αρχών με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ενώ την Πέμπτη αναμένεται εκ νέου επαφή των δύο πλευρών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Le Soir, La Libre Belgique

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή