Σερβία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Σερβία: Απαγόρευση συγκεντρώσεων και περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η κυβέρνηση της Σερβίας στην κοινή συνεδρίαση με την Επιτροπή Δημόσιας Υγείας υιοθέτησε τρία μέτρα για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Βελιγράδι.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε, η απαγόρευση των οργανωμένων συγκεντρώσεων και συναθροίσεων πέραν των 10 ατόμων σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους. Επίσης, επιβάλλεται γενική απαγόρευση λειτουργίας όλων ανεξαιρέτως των καταστημάτων, των εμπορικών κέντρων και των υπαίθριων αγορών καθημερινά από τις 21:00 έως τις 6:00. Οι καφετερίες και τα εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικό χώρο θα επιτρέπεται να λειτουργούν μέχρι τις 23:00. Το τρίτο μέτρο αφορά την αποφυγή συγχρωτισμού στους κλειστούς χώρους και στην ουσία αποτελεί επαναφορά του μέτρου που ίσχυε παλαιότερα και προέβλεπε ότι ο αριθμός των ατόμων εντός των καταστημάτων θα καθορίζεται από το εμβαδόν τους, (ένα άτομο σε κάθε τέσσερα τετραγωνικά μέτρα).

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ – ΜΠΕ, η πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς ανακοινώνοντας τα μέτρα προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία του Βελιγραδίου είναι δραματική. «Δεν υπάρχουν ελεύθερες κλίνες, συμπληρώνονται συνεχώς κρεβάτια, όπου αυτό είναι εφικτό, ενώ ασθενείς μεταφέροντα στα νοσοκομεία των γειτονικών πόλεων, στο Πάντσεβο, στο Σμεντέρεβο και στο Ποζάρεβατς τα οποία επίσης αρχίζουν να γεμίζουν», ανέφερε η κ. Μπρνάμπιτς.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για τον βαθμό που οι διαδηλώσεις των τελευταίων δύο ημερών θα επηρεάσουν την επιδημιολογική κατάσταση, επισημαίνοντας ότι οι συνέπειες θα αρχίσουν να φαίνονται σε μία εβδομάδα, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση ανακάλεσε την προηγούμενη απόφαση για γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Βελιγράδι διότι εκτιμήθηκε ότι οι αυτό θα αποτελούσε σοβαρό πλήγμα για τους κλάδους της οικονομίας που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από την επιδημιολογική κρίση.

Στη Σερβία το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 266 νέα κρούσματα κορωνοϊού και απεβίωσαν 11 ασθενείς.Ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων ανέρχεται σε 17.342 και των νεκρών σε 352 άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή