Μόσχα: 568 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο – Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Μόσχα: 568 κρούσματα κορωνοϊού σε ένα 24ωρο – Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Καθώς ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων συνεχώς μειώνεται (το τελευταίο εικοσιτετράωρο σημειώθηκαν 568, ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας  Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 13 Ιουλίου θα ανοίξουν τα σχολεία, τα πανεπιστήμια και οι παιδικές κατασκηνώσεις και θα αρθούν όλοι οι περιορισμοί στις επιχειρήσεις και στους τομείς των υπηρεσιών.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι απαγορεύσεις που αφορούν τις δημόσιες εκδηλώσεις.

Ο Σεργκέι Σομπιάνιν ανέφερε ότι σε σύγκριση με τα μέγιστα επίπεδα που υπήρχαν στις αρχές Μαΐου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 10,7 φορές, ενώ τα κρούσματα που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία μειώθηκαν κατά 3,9 φορές.

Να σημειωθεί πως από την 1η Αυγούστου οι Μοσχοβίτες θα μπορούν να επισκέπτονταιθέατρα, κινηματογράφους και αίθουσες συναυλιών ενώ θα επιτρέπονται οι αθλητικές εκδηλώσεις, υπό τον όρο ότι οι αίθουσες θα γεμίζουν από κοινό κατά το ήμισυ.

Η Ρωσία αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, μετά τις ΗΠΑ, την Βραζιλία και την Ινδία. Καθημερινά καταγράφονται περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 700.000.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή