Κοινό πρόγραμμα Μπάιντεν – Σάντερς

Κοινό πρόγραμμα Μπάιντεν – Σάντερς

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενότητας του Δημοκρατικού Κόμματος με στόχο την επικράτηση επί του Ντόναλντ Τραμπ στις εκλογές του Νοεμβρίου έγινε, χθες, με την παρουσίαση του κοινού προγράμματος που συνέταξαν επιτροπές συμβούλων του υποψηφίου Τζο Μπάιντεν και του δεύτερου στην κούρσα για το χρίσμα, Μπέρνι Σάντερς.

Ο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Σάντερς «για τη συνεργασία με στόχο να ενωθεί το κόμμα και να υπάρξει πραγματική αλλαγή για τις επόμενες γενιές». «Παρόλο που το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που θα είχα γράψει μόνος μου εγώ ή οι υποστηρικτές μου, οι ομάδες εργασίας δημιούργησαν ένα καλό πολιτικό πρόγραμμα σε προοδευτική κατεύθυνση», δήλωσε ο Σάντερς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μέτρα για την υγειονομική κάλυψη όλων όσοι πάσχουν από κορωνοϊό και για τη δημιουργία «ουσιαστικής δημόσιας εναλλακτικής στην ιδιωτική ασφάλιση».

Η πρόταση δεν φθάνει ώς τη δημιουργία δημόσιου συστήματος υγείας, όπως ζητούσε ο Σάντερς, αλλά αποτελεί βελτίωση σε σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση. Αντιστοίχως, η πρόταση για φοιτητικά χρέη δεν περιλαμβάνει την κατάργησή τους αλλά την ελάφρυνση των φοιτητών/δανειοληπτών κατά 10.000 δολάρια ετησίως. Στα περιβαλλοντικά ζητήματα, προτείνεται η εγκατάσταση 500 εκατομμυρίων φωτοβολταϊκών πάνελ αμερικανικής κατασκευής εντός πενταετίας και τίθεται ο στόχος της μηδενικής εκπομπής ρύπων από την ηλεκτροπαραγωγή ώς το 2035.

Προτείνεται επίσης μορατόριουμ στις απελάσεις για 100 ημέρες, καθώς και αναθεώρηση των αστυνομικών πρακτικών, ώστε η χρήση βίας να επιλέγεται μόνο ως ύστατη καταφυγή.

Επίσης, το πρόγραμμα αποκλείει από συμβόλαια με το δημόσιο εταιρείες που χορηγούν ωρομίσθιο μικρότερο των 15 δολαρίων την ημέρα και ζητεί τη βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας στο θέμα των αδειών για οικογενειακούς λόγους και για λόγους υγείας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή