Σεούλ: Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του δημάρχου

Σεούλ: Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του δημάρχου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αυτοκτονία αποδίδεται, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο θάνατος του δημάρχου της Σεούλ Παρκ Γουόν-σουν.

Ο αξιωματούχος βρέθηκε νεκρός την Πέμπτη, ενώ μια ημέρα νωρίτερα η κόρη του είχε δηλώσει την εξαφάνισή του, εν μέσω δημοσιευμάτων στον τοπικό Τύπο για κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης.

Αστυνομικοί με drones και αστυνομικούς σκύλους βρήκαν τη σορό του δημάρχου στο όρος Μπουγκάκ, στα βόρεια της πρωτεύουσας, λίγο μετά τα μεσάνυχτα τοπική ώρα. Κοντά στο σημείο είχε καταγραφεί για τελευταία φορά το σήμα του κινητού τηλεφώνου του, ενώ κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρχαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.

Μέχρι στιγμής, η αστυνομία δεν ανακοίνωσε τα αιτία θανάτου, ωστόσο εκτιμάται ότι πρόκειται για αυτοκτονία. «Ζητώ συγγνώμη από όλους. Ευχαριστώ όλους όσοι βρίσκονταν μαζί μου στη διάρκεια της ζωής μου. Ζητώ συγγώμη από την οικογένειά μου, στην οποία μόνο πόνο έχω προκαλέσει», ανέφερε ο Παρκ σε σημείωμα που είχε αφήσει πάνω στο γραφείο του, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές της πρωτεύουσας με την άδεια της οικογένειάς του. Το σημείωμα πάντως δεν ανέφερε κάποια εις βάρος του κατηγορία.

Εκπρόσωπος της οικογένειάς του εξέδωσε ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «αβάσιμες πληροφορίες» και τονίζοντας πως «αν συνεχιστεί η δυσφήμιση ανεξάρτητα από την αλήθεια, θα απαντήσουμε με νομικές ενέργειες».

Ο Παρκ ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011 και θεωρείτο πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2022. Πολλοί κάτοικοι της Σεούλ σοκαρίστηκαν από τον αιφνίδιο θάνατο του πρώην ακτιβιστή, υπέρμαχου των δικαιωμάτων των γυναικών και της ισότητας των δύο φύλων, ενώ στον αντίποδα άλλοι σχολίαζαν ότι ο δήμαρχος αυτοκτόνησε για να αποφύγει την τιμωρία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή