Χάγη κατά Μόσχας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους

Χάγη κατά Μόσχας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ολλανδική κυβέρνηση προσφεύγει κατά της ρωσικής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για το ρόλο της Μόσχας στην κατάρριψη του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία προ εξαετίας.

Οπως δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Στεφ Μπλοκ, η κίνηση της Χάγης έχει στόχο την υποστήριξη ατομικών προσφυγών στο ίδιο δικαστήριο από συγγενείς ορισμένων από τους 298 νεκρούς της συντριβής της πτήσης ΜΗ17 τον Ιούλιο του 2014.

Το μαλαισιανό αεροπλάνο που έκανε το δρομολόγιο Αμστερνταμ-Κουάλα Λούμπουρ επλήγη από πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτόξευσαν φιλορώσοι αυτονομιστές νομίζοντας ότι επρόκειτο για στρατιωτικό αεροσκάφος.

«Η απονομή δικαιοσύνης για τα 298 θύματα της πτήσης ΜΗ17 αποτελεί και θα παραμείνει η κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης,» δήλωσε ο κ. Μπλοκ: «Κάνοντας σήμερα αυτό το βήμα ερχόμαστε πιο κοντά στον στόχο αυτόν.»

Η Ρωσία έχει αποποιηθεί κάθε ευθύνη για την κατάρριψη του Μπόινγκ 777. Ωστόσο ανεξάρτητη ομάδα εισαγγελέων που ερευνά την υπόθεση έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος τριών Ρώσων και ενός Ουκρανού για συμμετοχή στην κατάρριψη του αεροσκάφους και τον φόνο όλων των επιβαινόντων.

Πηγή: ΑSSOCIATED PRESS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή