ΚΟΣΜΟΣ

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα Παλαιστινιακά εδάφη λόγω έξαρσης του κορωνοϊού

Απαγόρευση της κυκλοφορίας στα Παλαιστινιακά εδάφη λόγω έξαρσης του κορωνοϊού

Η Παλαιστινιακή Αρχή παρέτεινε σήμερα τον αποκλεισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης στο πλαίσιο της μάχης κατά του νέου κορονοϊού, αφού καταγράφηκε αύξηση στον αριθμό των κρουσμάτων, επιβάλλοντας επιπλέον το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

Το υπουργείο Υγείας έχει καταγράψει περισσότερα από 6.150 κρούσματα του νέου κορωοϊού και 33 θανάτους, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα. 

Η παλαιστινιακή κυβέρνηση αποφάσισε να αποκλείσει τη Δυτική Όχθη από τις 3 Ιουλίου, προτού ανανεώσει την απόφαση αυτή λίγες ημέρες αργότερα, αφού διαπίστωσε ότι αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών από Covid-19.

Οι μετακινήσεις μεταξύ των κυβερνείων απαγορεύονται για ακόμη δύο εβδομάδες, έγινε γνωστό από τον Παλαιστίνιο κυβερνητικό εκπρόσωπο Ιμπραήμ Μέλχεμ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα εφαρμόζεται καθημερινά από τις 20.00 έως τις 06.00 τοπική ώρα, εκτός από το διάστημα Πέμπτης το βράδυ με Κυριακή πρωί, όπου θα βρίσκεται σε ισχύ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Για τις πόλεις Ραμάλα, Χεβρώνα, Ναμπλούς και Βηθλεέμ, η απαγόρευσης της κυκλοφορίας για ολόκληρη την ημέρα θα εφαρμόζεται από το βράδυ της Κυριακής έως το βράδυ της Πέμπτης.

Μονάχα τα φαρμακεία και οι φούρνοι θα επιτρέπεται να μένουν να ανοικτοί κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων.

«Απαγορεύεται αυστηρά να διοργανώνονται γάμοι, κηδείες και εορτές», υπογράμμισε ο Μέλχμεμ, που πρόσθεσε ότι επίσης «απαγορεύεται αυστηρά» οι Παλαιστίνιοι να πηγαίνουν για εργασία στους ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ