Δυσοίωνες εκτιμήσεις ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας

Δυσοίωνες εκτιμήσεις ΠΟΥ για την εξέλιξη της πανδημίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία νέα δραματική προειδοποίηση ο επικεφαλής του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Γεμπρεγεσούς Ατχανόμ ανέφερε ότι στο εγγύς, προβλεπτό μέλλον δεν φαίνεται να υπάρχει επιστροφή στην παλαιά κανονικότητα.

Αν ορισμένες κυβερνήσεις δεν προβούν σε αποφασιστικές κινήσεις για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, η πανδημία πρόκειται να συνεχίσει να γίνεται ολοένα και χειρότερη, πρόσθεσε ο Γεμπρεγεσούς, σημειώνοντας ότι πάρα πολλές χώρες κινήθηκαν προς τη λάθος κατεύθυνση ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής του ΠΟΥ προσέθεσε ότι βρισκόμαστε ενώπιον μίας «επικίνδυνης αύξησης των κρουσμάτων» σε χώρες στις οποίες «τα μέτρα που έχει αποδειχθεί ότι αποδίδουν, δεν εφαρμόζονται». «Ο ιός παραμένει ο υπ' άριθμον ένα δημόσιος κίνδυνος, όμως οι δράσεις πολλών κυβερνήσεων και ανθρώπων, δεν το αντανακλούν», προσέθεσε, τονίζοντας ότι «τα μικτά μηνύματα διαφόρων ηγετών» υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στις κρατικές προσπάθειες για τον έλεγχο της πανδημίας.

Νωρίτερα, καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων, παγκοσμίως, στα 13 εκατομμύρια. Το πρώτο κρoύσμα καταγράφθηκε στην Κίνα στις αρχές Ιανουαρίου αλλά απαιτήθηκαν τρεις μήνες έως ότου τα περιστατικά φθάσουν το ένα εκατομμύριο.

Ενδεικτικό, όμως, της ραγδαίας εξάπλωσης της νόσου το τελευταίο διάστημα είναι ότι χρειάστηκαν μόλις πέντε ημέρες, από τις 8 Ιουλίου έως και σήμερα, ώστε ο αριθμός των κρουσμάτων να αυξηθεί κατά ένα εκατομμύριο, από τα 12 στα 13 εκατομμύρια. Σύμφωνα με την ίδια καταμέτρηση οι νεκροί ξεπέρασαν τους 568.000 χιλιάδες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή