Βαρκελώνη: Δύο συλλήψεις σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

Βαρκελώνη: Δύο συλλήψεις σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άνδρες -υπήκοοι Αλγερίας- συνελήφθησαν σε έφοδο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας το πρωί της Τρίτης στη Βαρκελώνη, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Οι δύο Αλγερινοί ανήκαν σε πυρήνα που βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών από το 2017 και ο οποίος φέρεται να σχεδίαζε επίθεση με εκρηκτικά στη Βαρκελώνη, σύμφωνα με την καταλανική αστυνομία.

«Η έρευνα μάς επέτρεψε να εντοπίσουμε τις περιοχές όπου ο τρομοκρατικός πυρήνας σχεδίαζε επιθέσεις, καθώς και να διακριβώσουμε ότι η οργάνωση είχε ήδη αρχίσει να αποκτά δυνατότητα κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και δυνατότητα εξασφάλισης των όπλων που απαιτούνταν για την εκτέλεση της επίθεσης», ανέφερε η αστυνομία.

Τον Αύγουστο του 2017, ένοπλοι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν φορτηγάκι το οποίο έριξαν πάνω σε πεζούς στον τουριστικό πεζόδρομο Λας Ράμπλας, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποίησαν και άλλη επίθεση σε άλλη περιοχή, σκοτώνοντας συνολικά 16 ανθρώπους.

Τον Μάιο η αστυνομία συνέλαβε στη Βαρκελώνη έναν Μαροκινό, ο οποίος ήταν ύποπτος για διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος και θεωρείται ότι σχεδίαζε ένοπλη επίθεση.

Συνολικά 16 ύποπτοι τζιχαντιστές έχουν συλληφθεί στην Ισπανία από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή