Απάτη με κρατική στήριξη στη μαφία της Καλαβρίας λόγω κορωνοϊού

Απάτη με κρατική στήριξη στη μαφία της Καλαβρίας λόγω κορωνοϊού

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μαφία της Καλαβρίας, η Ντράγκετα, έλαβε έκτακτη κρατική οικονομική στήριξη, λόγω της κρίσης του κορονοϊού, όπως προέκυψε από δικαστική έρευνα στην Ιταλία.

Ηδη συνελήφθησαν οκτώ άτομα στο Μιλάνο και διατάχθηκε η κατάσχεση 7,5 εκατ. ευρώ καθώς διαπιστώθηκε φορολογική απάτη από εταιρίες της μαφίας που δραστηριοποιούνταν στον τομέα παραγωγής χάλυβα.

Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, ένας από τους υπεύθυνους της εταιρίας κατάφερε να λάβει, επί τρεις φορές, οικονομική στήριξη του ιταλικού δημοσίου, η οποία θεσπίστηκε την βοήθεια των επιχειρήσεων που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία και η οικονομική αστυνομία του Μιλάνου. Όπως προέκυψε, οι μαφιόζικες φατρίες Γκρέκο και Γκράντε Αράκρι, χρησιμοποιώντας αχυρανθρώπους, προχωρούσαν σε συνεχές ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ο τζίρος τους είχε ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ τα οποία, σε μεγάλο ποσοστό, επενδύθηκαν στην Βουλγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τη Δευτέρα οι αρχές της Λομβαρδίας είχαν συλλάβει άλλα πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν ένας δημοτικός σύμβουλος κωμόπολης κοντά στο Μιλάνο, για την έκδοση τιμολογίων συνολικού ύψους 100.000 ευρώ από δημοτικά κονδύλια για τη διαχείριση απορριμμάτων, προς όφελος της Ντραγκέτα.

Η Ντράγκετα θεωρείται πλέον η ισχυρότερη μαφία στην Ιταλία, ξεπερνώντας την Κόζα Νόστρα της Σικελίας, λόγω του εκτεταμένου εμπορίου κοκαΐνης ανά την Ευρώπη.

Το όνομα της φατρίας Γκρέκο (δηλαδή Ελληνας) προέρχεται από το επώνυμο μιας από τις ισχυρότερες οικογένειες της μαφίας της Καλαβρίας εδώ και πολλές δεκαετίες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ANSA

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή