Ταμείο Ανάκαμψης: «Απαισιόδοξος» για συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής ο Ρούτε

Ταμείο Ανάκαμψης: «Απαισιόδοξος» για συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής ο Ρούτε

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απαισιόδοξος για τις πιθανότητες συμφωνίας για το Ταμείο Ανάκαμψης δηλώνει ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. την Παρασκευή.

«Οι απαντήσεις στο παρασκήνιο για τις προτάσεις μας δεν με κάνουν αισιόδοξο σχετικά με τις πιθανότητες να επιτευχθεί συμφωνία», δήλωσε ο Ρούτε στη διάρκεια συζήτησης στο ολλανδικό κοινοβούλιο.

Τόνισε δε πως το κύριο εμπόδιο είναι να εξασφαλισθεί πως οι χώρες που θα λάβουν ενδεχομένως χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης θα προχωρήσουν σε υπεσχημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Ολλανδία συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών – μελών που αντιτίθενται σταθερά στον συλλογικό δανεισμό σε άλλες χώρες, εκτός εάν δεσμευτούν για δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις.

Σημειώνεται ότι χαμηλά τον πήχυ έθεσε χθες και η Αγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Τζουζέπε Κόντε.

«Δεν ξέρω αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία (…). Ο δρόμος είναι μακρύς», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή