Η Γαλλία τιμά γιατρούς και νοσηλευτές στην εθνική της εορτή

Η Γαλλία τιμά γιατρούς και νοσηλευτές στην εθνική της εορτή

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντί μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης, η Γαλλία επέλεξε τη φετινή 14η Ιουλίου, την Ημέρα της Βαστίλλης, να τιμήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας ως ήρωες, προσφέροντάς τους και σημαντική αύξηση αποδοχών, περί τα 180 ευρώ τον μήνα στον καθένα.

Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης του γαλλικού κράτους για την προσφορά τους στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι αρχές της χώρας τίμησαν κατά την εθνική εορτή της Γαλλίας τους επαγγελματίες της υγείας, ενώ λόγω κορωνοϊού ματαιώθηκε η ετήσια στρατιωτική παρέλαση στα Ηλύσια Πεδία, στο Παρίσι.

Αντ' αυτής διεξήχθη μόνο μια περιορισμένη παρέλαση στην Πλας ντε λα Κονκόρντ, και κατόπιν ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και μέλη της κυβέρνησής του παρακολούθησαν από μια πλατφόρμα την απόδοση τιμής στο προσωπικό του υγειονομικού τομέα, με γιατρούς και νοσηλευτές να συμμετέχουν με τα ρούχα του λειτουργήματός τους.

Παράλληλα η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χορήγηση αυξήσεων σε 1,8 εκατ. ιατρούς και νοσηλευτές, συνολικού ύψους 8 δισεκ. ευρώ. Πάντως ορισμένα συνδικάτα του χώρου αρνήθηκαν να συμφωνήσουν με τις αυξήσεις.

Το προηγούμενο βράδυ περίπου 800 στελέχη του υγειονομικού προσωπικού προσκλήθηκαν από ολόκληρη τη Γαλλία σε ειδική δεξίωση προς τιμήν τους στο Παρίσι.

Πηγή: The New York Times

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή