Αυστρία: Πιο έντονη παρουσία της Ευρώπης στον ΠΟΥ ζητά ο υπ. Υγείας

Αυστρία: Πιο έντονη παρουσία της Ευρώπης στον ΠΟΥ ζητά ο υπ. Υγείας

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), η Ευρώπη πρέπει να έχει πιο έντονη παρουσία εκεί, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ σήμερα από το Παρίσι, όπου είναι προσκεκλημένος από τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τους εορτασμούς της γαλλικής Εθνικής Επετείου.

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας -ο οποίος επρόκειτο να συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και το Λουξεμβούργο, καθώς και με τον γενικό γραμματέα της ΠΟΥ- θεωρεί πιθανό ότι, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ δεν επανεκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ, μια μελλοντική κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον θα μπορούσε να επανεξετάσει την αποχώρηση από τον ΠΟΥ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα πιο σημαντικά διδάγματα από την κρίση του κορωνοϊού είναι το ζήτημα της προμήθειας προστατευτικού εξοπλισμού και φαρμάκων, καθώς, για παράδειγμα, στην κορύφωση της κρίσης, η έλλειψη μασκών και εξοπλισμού στη Γαλλία οδήγησε σε δραματικές καταστάσεις στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης.

«Άκουσα πολύ συγκλονιστικές αναφορές για την (τότε) κατάσταση στη Γαλλία», ανέφερε, προσθέτοντας πως η πανδημία υπογράμμισε επίσης την εξάρτηση της Ευρώπης από την Ασία στον φαρμακευτικό τομέα, και πως τώρα «εργαζόμαστε σε ένα στρατηγικό αποθεματικό, ώστε η κρίση να μην μας εκπλήσσει», και αυτές οι προετοιμασίες είναι επίσης απαραίτητες για τον μελλοντικό εφοδιασμό της Ευρώπης με ένα πιθανό εμβόλιο.

Τη συνάντησή του με τους ομολόγους του απασχολούν αυτά τα ζητήματα καθώς και η προγραμματιζόμενη ευρωπαϊκή φαρμακευτική στρατηγική, η οποία αναπτύσσεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει επίσης δημιουργήσει ένα όργανο για την προετοιμασία της προμήθειας εμβολίων για τον κορωνοϊό, ενώ επίσης σημαντική είναι η προετοιμασία για τους επόμενους μήνες, καθώς, κατά την άποψή του, «αναμένεται ένα δύσκολο φθινόπωρο».

Ο Αυστριακός υπουργός Υγείας παρουσιάζει επίσης στους ομολόγους του το αυστριακό «Σχέδιο Δράσης κατά του κορωνοϊού» που δημιουργήθηκε πρόσφατα και το οποίο περιλαμβάνει ένα «σύστημα φωτεινού σηματοδότη» βασισμένο σε τέσσερις παραμέτρους, που, σύμφωνα με το αυστριακό υπουργείο Υγείας, είναι: αριθμός περιπτώσεων λοίμωξης, αριθμός των διαγνωστικών τεστ, εμφάνιση συστάδων και πόροι στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή