Οι Ιταλοί επέστρεψαν στην Γαλλία κλεμμένο έργο του Bansky για το Μπατακλάν (βίντεο)

Οι Ιταλοί επέστρεψαν στην Γαλλία κλεμμένο έργο του Bansky για το Μπατακλάν (βίντεο)

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκε στην Ιταλία, στη σοφίτα μία αγροικίας στην περιφέρεια Αμπρούτσο, μία από τις πόρτες του Μπατακλάν, του πολιτιστικού κέντρου που έγινε στόχος τρομοκρατών το 2015 στο Παρίσι, πάνω στην οποία είχε ζωγραφίσει τον δικό του φόρο τιμής στα 90 θύματα της επίθεσης ο διάσημος αλλά άγνωστης ταυτότητας Βρετανός street artist, Bansky. 

Το έργο – ζωγραφισμένο πάνω στην πόρτα εξόδου κινδύνου – αναπαριστούσε μια φιγούρα σκυφτή και θλιμμένη και είχε κλαπεί τον Ιανουάριο του 2019

Οι ιταλικές αρχές παρέδωσαν χθες στο Γάλλο πρέσβη στη Ρώμη την ζωγραφισμένη πόρτα δια χειρός Μπάνσκι, ανήμερα της Ημέρας της Βαστίλης που αποτελεί εθνική εορτή για τη Γαλλία.

Στην ειδική τελετή παράδοσης, ο Γάλλος πρέσβης δήλωσε πολύ συγκινημένος λέγοντας ότι «πολλοί άνθρωποι από το κοινό γλίτωσαν βγαίνοντας από αυτήν την έξοδο κινδύνου. Έχει ζήσει, ακούσει και δει όλη τη σφαγή».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή