Ερντογάν: «Δεν θα υποστείλουν τη σημαία μας, δεν θα επιβάλλουν σιγή στην προσευχή μας»

Ερντογάν: «Δεν θα υποστείλουν τη σημαία μας, δεν θα επιβάλλουν σιγή στην προσευχή μας»

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν θα υποστείλουν τη σημαία μας, δεν θα φιμώσουν την προσευχή μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος στο διάγγελμά του για τα τέσσερα χρόνια από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

«Η 15η Ιουλίου είναι η τέταρτη επέτειος της απόπειρας πραξικοπήματος η οποία είναι μία από τις χειρότερες, πιο ύπουλες και προδοτικές επιθέσεις που έχει δει το κράτος και το έθνος μας» ανέφερε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους και τους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους εκείνο το βράδυ.

Σημείωσε ακόμη ότι «για να κατανοήσουμε την 15η Ιουλίου πρέπει να ξέρουμε πως από την Μάχη του Ματζικέρτ γεμίσαμε με το αίμα των νεκρών μας κάθε σπιθαμή των εδαφών μας. Για να καταλάβουμε τη σημασία της 15ης Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε τι σημαίνει η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, την οποία υπενθυμίζουμε και εξυμνούμε για άλλη μια φορά με το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας για προσευχή. Οπως καταφέραμε να υψώσουμε στους ουρανούς και πάλι την προσευχή από την Αγία Σοφία που την είχαν σιγήσει πριν από 86 χρόνια, έτσι θα αντιμετωπίζουμε όσους προσπαθούν να υποστείλουν τη σημαία μας, καθώς εμείς την ανεβάσαμε και πιο ψηλά».

Υπενθυμίζεται ότι στις 15 Ιουλίου 2016, στασιαστές στρατιωτικοί χρησιμοποίησαν άρματα μάχης, αεροπλάνα και ελικόπτερα για να προσπαθήσουν να ανατρέψουν την κυβέρνηση του Ερντογάν.

Συνολικά 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 2.200 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ακολούθησαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και άλλων μεγάλων τουρκικών πόλεων ενώ περίπου 35 συνωμότες σκοτώθηκαν επίσης.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν ως τον άνθρωπο που ενορχήστρωσε το πραξικόπημα και δεσμεύτηκε να τιμωρήσει όσους συμμετείχαν στη διοργάνωσή του. Εκτοτε η Τουρκία ζητά από τις ΗΠΑ την έκδοση του Γκιουλέν.

Διαβάστε επίσης

Νίκολας Μπερνς στην «Κ»: Απογοητευτικό που ο Τραμπ δεν έθεσε στον Ερντογάν το θέμα της Αγίας Σοφίας

Ευ. Αποστολάκης: Επιχειρήσαμε να στείλουμε πίσω το ελικόπτερο με τους «8»

Η Αγκυρα επαναφέρει τους οκτώ στο προσκήνιο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή