ΗΠΑ: 33χρονος εκατομμυριούχος βρέθηκε διαμελισμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη

ΗΠΑ: 33χρονος εκατομμυριούχος βρέθηκε διαμελισμένος στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένα σοκαριστικό έγκλημα που θυμίζει κινηματογραφικό θρίλερ βρίσκονται αντιμέτωπες οι αστυνομικές αρχές της Νέας Υόρκης, μετά τον εντοπισμό των μελών του σώματος ενός 33χρονου εκατομμυριούχου, ο οποίος δολοφονήθηκε στο πολυτελές διαμέρισμά του στο Lower East Side του Μανχάταν το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρει σε δημοσίευμα του το CNN.

Το διαμελισμένο σώμα δεν άργησε να ταυτοποιηθεί από την αστυνομία, η οποία ανακοίνωσε ότι πρόκειται για τον 33χρονο επιχειρηματία Φαχίμ Σάλεχ, διευθύνοντα σύμβουλο της Gokada, μίας start-up εταιρείας μεταφορών που δραστηριοποιείτο στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας της αμερικανικής μητρόπολης, οι κάμερες του κτιρίου που στεγάζεται το διαμέρισμά του θύματος απαθανάτισαν τον Σάλεχ να μπαίνει στο ασανσέρ το βράδυ της Δευτέρας. Αυτή ήταν και η τελευταία φορά που εθεάθη ο 33χρονος, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως προσθέτουν οι ίδιες πηγές, ο νεαρός εκατομμυριούχος δεν μπήκε μόνος του στο ασανσέρ, καθώς οι κάμερες απαθανάτισαν και έναν ακόμη άντρα, ντυμένο απ' την κορυφή ως τα νύχια στα μαύρα, να εισέρχεται μαζί του στον ανελκυστήρα. Αυτός είναι ο κύριος ύποπτος για το αποτρόπαιο έγκλημα, σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, με την επίθεση να λαμβάνει χώρα αφού οι δύο άντρες εισήλθαν στο διαμέρισμά του εκατομμυριούχου. Την επόμενη ημέρα βρέθηκε το διαμελισμένο σώμα του 33χρονου από την αδερφή του, με τα διάφορα μέλη να εντοπίζονται διάσπαρτα σε διάφορες γωνιές του σπιτιού, χωμένα σε σακούλες.

Παρότι το κίνητρο του δράστη αποτελεί ακόμη μυστήριο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις των αστυνομικών «βλέπουν» οικονομικά κίνητρα πίσω από το αινιγματικό φρικτό έγκλημα. Ακόμη, οι αστυνομικές πηγές χαρακτηρίζουν το χτύπημα «επαγγελματικό», ενώ αναφέρουν πως η «δουλειά» του δράστη έμεινε ημιτελής, καθώς σκόπευε να πάρει τα κομμένα μέλη από το σπίτι, μεταφέροντας τα με μία βαλίτσα που είχε μαζί του. Οι απόψεις αναφορικά με το πότε και πως εγκατέλειψε το διαμέρισμά ο δράστης διίστανται, όμως συμφωνούν ότι αναγκάστηκε να φύγει βιαστικά, λόγω της άφιξης της αδερφής του 33χρονου στο διαμέρισμά.

Όπως αναφέρει το CNN, ο Σάλεχ ξεδίπλωσε το επιχειρηματικό του ταλέντο από τα χρόνια του Λυκείου, δημιουργώντας την ιστοσελίδα PrankDial.com, ένα χιουμοριστικό σάιτ ηχογραφημένων τηλεφωνικών φαρσών, το οποίο, όπως αποκάλυψε το 2018, του έχει αποφέρει κέρδη ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων όλα αυτά τα χρόνια. Οι καινοτόμες ιδέες του τον ώθησαν ακολούθως να δημιουργήσει και άλλες ιστοσελίδες κατά τη διάρκεια των εφηβικών και φοιτητικών του χρόνων, τις οποίες πουλούσε, λαμβάνοντας σημαντικά κέρδη.

Η τελευταία σημαντική επιχειρηματική του δραστηριότητα ήταν η ίδρυση της εταιρείας Adventure Capital, επενδύοντας μέσω αυτής σε μικρότερες start-up εταιρείες στον τομέα των μεταφορών, σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και την Κολομβία. Η προαναφερθείσα Gokada ιδρύθηκε σε αυτό το πλαίσιο, καταγράφοντας κέρδη 5 εκατομμυρίων δολαρίων και απασχολώντας 800 εργαζομένους μέχρι τις αρχές του 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή