Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παραχαρακτών – 44 συλλήψεις σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο

Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα παραχαρακτών – 44 συλλήψεις σε Ιταλία, Γαλλία και Βέλγιο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο κύκλωμα παραχαρακτών, που συνδέεται με τη μαφιόζικη ιταλική οργάνωση Καμόρα, εξαρθρώθηκε την Τετάρτη, με τη σύλληψη 44 ατόμων στην Ιταλία, τη Γαλλία και το Βέλγιο.

Σαράντα άτομα συνελήφθησαν στην Ιταλία, τρεις στη Γαλλία και ένα στο Βέλγιο στη διάρκεια της επιχείρησης που συντονίσθηκε από τη Europol και οδήγησε στην κατάσχεση 8 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά και ισάριθμου ποσού σε αγαθά, ενώ η αξία των πλαστών χαρτονομισμάτων υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ.

Η έρευνα, που διεξήχθη από τους Ιταλούς, είχε αρχίσει τον Ιανουάριο 2018 και αφορούσε ένα δίκτυο πλαστών νομισμάτων που συνδεόταν με τη ναπολιτάνικη Καμόρα, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του γραφείου για την αντιμετώπιση της πλαστογραφίας επιθεωρητής Ερίκ Μπερτράν.

Επρόκειτο για πλαστά χαρτονομίσματα κυρίως των 50 ευρώ. «Εδώ και μερικά χρόνια, το 90% των πλαστών χαρτονομισμάτων ποιότητας προέρχεται από την Ιταλία. Η Καμόρα έχει ένα είδος πατέντας σ' αυτή την αγορά», σχολίασε ο ίδιος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή